Dömsöd Nagyközség hivatalos oldala

A huszonnegyedik órában

Kedves Korombeli Lakótársaim!

A legveszélyeztetettebbekhez, az én korosztályomhoz, a 65 év felettiekhez írom ezt a néhány gondolatot. Nem azért, mint ha a többi korosztály, a középkorúak, a fiatalok, a gyermekek nem lennének fontosak. Dehogynem! Nagyon is fontosak, de minden tény azt mutaja, hogy fertőzés esetén az idős emberek vannak igazán veszélyben!

Talán nem túlzás azt állítani, hogy a II.világháború óta a legnehezebb helyzetben vannak a Föld lakói, közzöttük mi, dömsödiek is! A koronavírus járvány elural mindent. Fel sem sorolom, hogy mi mindenre nyomja rá bélyegét, teljesen átalakítva életünket!

Rengeteget olvasok a járvánnyal kapcsolatos intelmek közül. Eljutottunk odáig, hogy mindenki félt mindenkit! Én is féltem a családomat, a dömsödi lakótársaimat és féltem saját magamat is! A betegség lefolyásáról olyan dolgokat olvastam, hogy egy pillanatra szó szerint megrettentem. Aztán tovább olvasva az írást rájóttem, hogy csak rajtunk múlik, hogy Dömsödön mekkora lesz a fertőzöttség, mekkora esélyt adunk magunknak ebben a szinte életre-halálra harcban!

Pánikolni ne pánikoljunk, de igenis féljünk! A jóértelembe vett félelmünkben tegyük meg azokat a lépéseket, amelyek biztosan a fertőzésmentes állapothoz vezetnek. Én csak egyetlen, de a legfontosabb ajánlást írom le, amelyet rádióban, Tv-ben percenként hallunk: MARADJUNK OTTHON! A következő napokban, hetekben magam is csak a legszükségesebb esetben hagyom el az irodámat. Megpróbálom onnan összefogni a járvány által rámrótt feladatokat Amennyiben mennem kell valahová, kesztyűt, maszkot fogok viselni, és ami a legrosszabb, a következő hónapokban a sok unokámból egyet sem fogok megölelni!

Szóval kedves Kortársaim, gondoljuk végig a lehetőségeinket, az esélyeinket, és tartsuk be az intelmeket! Mivel mindenki fertőzhet mindenkit, így nemcsak magunknak tehetünk jót, hanem mindenkinek! Idősnek fiatalnak egyaránt!

Tudom, hogy nagyon nehéz elviselni az embertársaink, családtagjaink hiányát, de igazán komoly áttörést a koronavírus elleni harcban, csak az otthonlét adhat!

Kérem a fiatalabb korosztályokat, hogy figyeljenek arra a családtagra, szomszédra, aki tudomásul vette a rá fenyegető veszélyt, és tényleg csak a legszükségesebb estben megy ki az utcára!

Tudom, hallották már eleget: MARADJUNK OTTHON! Ha ez így lesz, akkor a magunk részéről megtettünk mindent azért, hogy néhány hónap múlva azt mondhassuk, Dömsödön az idős emberek segítségével uraltuk a járványt! Minden kortársamnak köszönöm az együttműködést!

Bencze István polgármester

A Közép-Duna vízi turizmusának komplex fejlesztése a Széchenyi 2020 program keretében