Dömsöd Nagyközség hivatalos oldala

Járványügyi Hírek - szept.23.

Dömsödi Járványügyi Hírek - szept.23.

HELYBEN IS EGYRE JOBBAN TERJED A BETEGSÉG

2020. szeptember 23-án Dömsödön 7 fő van házi karanténban megfigyelés alatt. Rajtuk kívül további 3 főnél mutatták ki a COVID-19 fertőzést. (egy napon belül) Ők szintén otthonukban várják a gyógyulást. Tudomásunk szerint még 1 lakosunk beteg, azonban őt kórházban ápolják.

A korábbi hírekben jelzett fertőzött személy már nincs közöttük, tudomásunk szerint az ő járványügyi elkülönítése lejárt.

Mint az látható, a második hullám jelenlegi szakaszában is már közel kétszer annyi fertőzött lakostársunk van, mint tavasszal összesen.

Tekintettel a betegség terjedésének növekvő sebességére, valamint azon előrejelzésekre miszerint a következő 4-10 napon belül több nagyobb városban is ugrásszerűen megnőhet a betegek száma, nyomatékosan kérünk mindenkit, hogy minden óvintézkedést fokozottan tartson be! Ezekkel nem csak a vírus terjedését lassíthatjuk le, de elkerülhetjük olyan korlátozások életbe léptetését, amelyek valamennyiünket tartósan negatívan érhetnek, mind mozgásunkban, mind gazdasági szempontból.

Vigyázzunk magunkra! Vigyázzunk egymásra!

Dr. Bencze Zoltán
jegyző