Dömsöd Nagyközség hivatalos oldala

Dömsödi járványügyi tájékoztató - márc.26.

Kedves Lakótársaim!

Március 27.-én lejár a veszélyhelyzet elrendelésének 15 napos határideje, és mivel az Országgyűlés hétfőn nem adta meg a hosszabbítás lehetőségét, így a Kormány utasítása értelmében a köznevelési intézményekkel kapcsolatos döntéseket újfent a fenntartóknak kell meghozniuk. A mi esetünkben - az ismét működésbe lépett Képviselő-testületnek kell elrendelnie az óvódánk rendkívüli szünetét, március 30. és április 3. között! Azzal a kitétellel, hogy az óvoda továbbra is ügyeletet tart azon gyermekek részére, akik felügyeletét a szülők másként nem tudják megoldani! Annak ellenére, hogy a Képviselő-testület ismét szolgálatba áll, az előzőekben meghozott védelmi határozatok továbbra is érvényben vannak! Erre külön is szeretném felhívni MINDENKI figyelmét!

A Családsegítő szolgálat nagyszámú időskorú lakótársunknak segít a vásárlásban. Nagy örömömre szolgál, hogy egyre többet hallok olyan esetekről, hogy a középkorú és az egészen fiatal korosztályból is sokan segítenek az idős szomszédoknak, ismerősöknek! Büszke vagyok ezekre az emberekre!

A mosható maszk varrása továbbra is jó ütemben folyik. A jövő hét elejére eljutunk oda, hogy elkezdjük a maszkok szétosztását abban az ütemben, amelyet tegnap leírtam! Egyébként, ma kaptam ajánlatot egészségügyi maszkok azonnali szállítására, hozzáteszem horror áron! Ennek az információnak a tudatában is csak erősödik bennem a köszönet és hála érzése! A maszkokhoz még annyit, hogy az egyik képviselő-társam 100 darabot hozott be hozzám a köz javára, amelyeket Ő varratott a saját költségén!

Jelentem, a járványügyi adataink nem változtak, fertőzött személy továbbra sincs Dömsödön! Nagyon sokáig maradjon ez így!

Ez a jó hír ne tegyen senkit sem elbizakodottá, hiszen még csak a legelején tartunk a veszélyhelyzetnek! Magam úgy gondoltam, hogy talán május végére tehető a járvány tetőzése, de éppen a mai tájékoztatóban hangzott el, hogy szakemberek szerint június-júliusban regisztrálhatják a legtöbb fertőzöttet! Tehát, továbbra is kőkemény fegyelem minden területen!

Bár a az operatív csoport és a településfenntartási csoport szinte minden idejét a járvány okozta feladatok teljesítése köti le, azért folytatódik az utcáink rendbetétele. Nem abban az ütemben, ahogy szeretnénk, de azért minden nap kopik a rengeteg teendőből! Ide tartozik, hogy holnap reggel aszfaltozzák a Duna sort, a Gesztenye sort és a Dabi-szigeti út egy részét! Aki tudja, kerülje el holnap ezeket az utcákat!

Köszönöm szépen! Vigyázzunk egymásra! Vigyázzunk magunkra!

Bencze István polgármester