Dömsöd Nagyközség hivatalos oldala

Dömsödi járványügyi tájékoztató - márc.29.

Kedves Lakótársaim!

Néhány renitens vásárló ugyan ma is megpróbálta kijátszani a kereskedők éberségét (nem sikerült nekik), ettől függetlenül a vasárnap is nagyobb figyelmet érdemlő esemény nélkül zajlott. Délelőtt körbeautóztam településünket - hozzáteszem, a Duna-parton nem voltam - és úgy érzékeltem, hogy egyre többen veszik tudomásul a kijárási korlátozást. Nem láttam csellengő fiatalokat, és még a piac, illetve a CBA körül megszokott arcokat sem láttam! A központban rövid ideig figyeltem az átmenő forgalmat, de az is elenyésző volt!

Rengeteg, a védekezéssel kapcsolatos cikket olvasok el. Van, amelyik a kesztyűvel, van, amelyik a maszkkal és van, amelyik a fertőtlenitőkkel kapcsolatban közöl megdönthetetlen információkat. A maga módján mindegyik nélkülözhetetlen kelléke életünknek a következő hónapokban! Minden olyan eszköz nagyon fontos, amely egy kicsit is segít a biztonságunk növelésében!

Van egy dolog, amely viszont felülír mindent, amely önmaga is képes lenne megfékezni a járványt! Ez pedig a "MARADJ OTTHON" szlogen! Semmi sincs olyan hatásos eszköz, mint az, hogy nem érintkezünk a vírussal! Ezt tényleg csak akkor tudjuk a minimálisra csökkenteni, ha a járvány ideje alatt nem megyünk emberek közé! Ezt az önmegtartóztató viselkedést már most el kell kezdenünk, már most be kell tartanunk a kijárási korlátozást! Senki ne azt keresse, hogy a rendelet szövegében van e olyan kiskapu, amelyet ki lehet játszani! Ma is leírom: ne pánikoljunk, de igenis féljünk a vírus terjedésétől, a fertőzéstől! Azért féljünk, és azért tartsuk be a rendelkezéseket, hogy soha ne kelljen rettegnünk!

Holnap tájékoztatom Önöket, hogy mi módon lehet majd - a lányok, asszonyok által varrt maszkokból kapni! Addig is, aki gondolja, a honlapunkon található "HIBABEJELENTŐ" fül segítségével jelezheti igényét!

A mai tájékoztatóm nem lesz teljes, mivel a szerverünk meghibásodása miatt nem tudok belépni a levelezőrendszerembe, és így nem látom, hogy kaptam e új határozatot karanténba helyezésről. Holnap pótolom!

Vigyázzunk egymásra! Vigyázzunk magunkra!

Bencze István polgármester