Dömsöd Nagyközség hivatalos oldala

Dömsödi járványügyi tájékoztató - márc.30.

Kedves Lakótársaim!

Tegnap megígértem, hogy ma pótolom a koronavírus fertőzés adatait. Szerencsére, új személy nem került hatósági karanténba, sőt, egy valakinek lejárt a kötelezően kiszabott 14 nap! Valamennyiünk nevében köszönöm a pontos együttműködést! Az egészségügyi maszkok varrása tovább folyik. A maival együtt további 550 darabot kaptam Cser Györgyiéktől! Délelőtt ismét egy nagyvonalú adományt vehettem át egy fiatalembertől, Kocsmár Zsolttól! 250 db maszkot, amelyet a saját költségén varratott! Kocsmár Zsolt újabb 100 db varratására tett ígéretet! Nagyon köszönöm Neki, és mindenkinek, aki a maga módján segít a védekezés leghatásosabb megvalósításában! Már lassan közhelyszerűvé válik, de az is hatalmas segítség, ha betartjuk a a szükséges járványügyi rendeleteket, korlátozásokat!

Az ebéd utáni felhívásomra, egyre-másra sorakoznak az üzenetek, amelyekben jelzik az egészségügyi maszk igényüket! Néhányan elfelejtenek címet írni, de olyan üzenetet is kaptunk, amelyből a családtagok száma maradt ki! Kérem, figyeljünk erre! Első "nekifutásra" mi visszük ki a maszkokat a megadott címekre. Később, ha esetleg nem tudjuk időben eljuttatni az igénylőknek, akkor majd megírjuk az átvétel módját. Addig is, ha valaki a hivatal felé jár, úgy nyugodtan ránk kopoghat, és adunk maszkot! Szeretném elmesélni, hogy ma jelentkezett nálunk egy fiatalember, Horváth Zsigmond azzal, hogy önkéntes munka keretében szeretne segíteni! Délután már jó néhány igénylőhöz Ő jutatta el a maszkokat! A Családsegítőben önkéntes munkát vállaló lányok után, egy fiatalember állt a segítőink közé! De jó ezt leírni! Büszke vagyok Rájuk! Csak az érdekesség kedvéért, jegyzőnk Dr Bencze Zoltán is "célba juttatott" párat! Holnap folytatjuk a kiszállítást, délután fél 6-ig 114 darabra érkezett igény. Ismételten kérem, hogy az igénylésben segítsenek azoknak, akik nem rendelkeznek internettel! Köszönöm!

Szombaton már jeleztem, hogy keddtől ismét megnyitom a piacot. Jegyzőnk már tájékoztatta Önöket a piaci szabályokról. Nem szeretnék senkit sem fenyegetni, de a rendelkezések szándékos megsértőit már első esetben 50.000.- forint pézbírsággal fogjuk sújtani!

Vigyázzunk egymásra! Vigyázzunk magunkra!

Bencze István polgármester