Dömsöd Nagyközség hivatalos oldala

Dömsödi járványügyi tájékoztató - ápr. 6.

Kedves Lakótársaim!

A mai délelőtt jelentős része osztással és szorzással telt el! Magyarra lefordítva, a pénzügyi vezetővel, jegyzővel, intézményvezetőkkel újragondoltuk a 2020 évi költségvetésünket! Két variációt vázoltunk fel! Teljesen más rendelkezéseket kell tennünk akkor, ha az önkormányzatokra vonatkozó elvonás tényleg bekövetkezik, és mást akkor, ha ez mégsem történik meg (a Magyar Közlönyben még nem jelent meg)! Mire a végére értünk az eszmecserének, addigra felmerült egy harmadik intézkedéssorozat lehetősége is. Vajon mennyire érint bennünket a Miniszterelnök úr nagyon várt szerdai bejelentése? Vajon a Kormánydöntés mennyire írhat át minden előzetes tervet? Ezekre a kérdésekre a választ csak szerdán fogjuk megkapni, de addig is a nadrágszíjat beljebb kell húzni, főleg akkor, ha még találunk rajta lyukat! Lent jártam a Duna-parton, nagyságrendekkel kevesebb nyaraló maradt lent Dömsödön, tegnaphoz képest. Az viszont feltűnt, hogy a csatornaparton a szokottnál is többen horgásznak. Pont egy olyan pillanatot sikerült megörökítenem, amikor 4 személy kb egy 2 méteres körben álldogáltak és beszélgettek! Ennyire nem féltik magukat, a beszélgető partnereiket, esetleg a saját családjukat? Még mindig nem jutottunk el odáig, hogy felfogjuk, hogy talán az életünkkel játszunk, vagy valakinek a máséval? Belegondolni is rossz ekkora felelőtlenségbe! 

Amint az írásaimban olvashatták, azért nemcsak negatív történéseket tudtam sorolni, hanem jó néhány előremutató, segíteni akaró, pozitív példát is! Egyre többen keresnek meg telefonon, és privát üzenetben, hogy érdeklődjenek, hogyan segíthetnének az önkormányzatnak, vagy a rászoruló családoknak? Annak ellenére, hogy már jelentős összegeket kaptunk a védekezés kiadásainak könnyítésére, előbb-utóbb nekünk is elfogyhat az a pénzösszeg, amely az erre irányuló kiadásainkat fedezi. Szeretném hangsúlyozni, hogy most még nem tartunk ott, hogy az önkormányzat részére támogató pénzeszközöket kérjünk, de ha valaki, magánszemély, vagy vállalkozás úgy gondolja, hogy szeretne hozzájárulni a védekezés tárgyi költségeihez, akkor a Dömsödért Alapítvány számlájára szíveskedjenek utalni a felajánlott összeget. A közlemény rovatban jelöljék meg a “járvány védekezés” kifejezést. 

Konkrét tárgyi, illetve pénzbeli adománnyal is megkerestek adakozni kívánók, akik a rászoruló családoknak szeretnének segíteni, nagyszerű gesztussal. Arra szeretném kérni az adományozókat, hogy élelmiszert ne vásároljanak, mert ez kezelhetetlenné válik számunkra. Az erre irányuló pénzadományokból természetesen élelmiszert vásárolunk! Valószínű, hogy nagy mennyiségben olcsóbban, mint Önök kicsiben! Ugyancsak a Dömsödért Alapítvány számlájára kellene utalni az erre szánt összeget,  “Rászoruló családok” közleménnyel! Köszönet érte. 

A Dömsödért Alapítvány számlaszáma: 11742070-20009991 

Sokáig spekuláltam, hogy megosszam e Önökkel azt a mocskot, amely ma ért! Végülis úgy döntöttem, hogy tudniuk kell arról, hogy ilyen ember is él velünk! A polgármesteri oldalamra bemásolt tájékoztatóhoz ez az illető a következőt írta: “Ha apádon lett volna gumi, most más lenne a helyzet!” ! Nem kommentálom a hozzászólást, biztos vagyok benne, hogy magában mindenki helyreteszi a dolgot! Ezt a bejegyzést azért tudom viszonylag könnyen megemészteni, mert ott van a másik oldal is, nagyon sok ismerős és ismeretlen ember biztat, ismeri el a munkámat! Engem lehet kritizálni - egyszemélyi felelősként - de nem ilyen közönséges módon! Tessék mondani, hová vezet ez a mérhetetlen gyűlölet?

Délben sikerült eszmét cserélni néhány dologban Dr Öveges Kristóf rendőrkapitánnyal. Megtudtam, hogy a járás területén nem nőtt a fertőzöttek száma, továbbra is minimális esetről tudnak! Ha már itt tartunk, akkor tájékoztatom Önöket, hogy a mai nap a házi karanténba kerülő személyek száma kettővel nőtt. Mindketten tünetmentesek!

Vigyázzunk egymásra! Vigyázzunk magunkra!

Bencze István

polgármester

 

A Közép-Duna vízi turizmusának komplex fejlesztése a Széchenyi 2020 program keretében