Dömsöd Nagyközség hivatalos oldala

Dömsödi járványügyi tájékoztató - ápr. 10.

Kedves Lakótársaim!

Néhány órával túl vagyunk a premieren, és úgy tűnik, működik! A premieren a ma délben életbe lépő polgármesteri rendeletre gondolok. A rendőröktől és a polgárőröktől azt a tájékoztatást kaptam, hogy mind a dömsödiek, mind a nyaralótulajdonosok fegyelmezetten vették tudomásul a rendelkezés különböző pontjait! Persze voltak, akik még nem hallottak a legfrissebb korlátozásról, vagy nem gondolták túl komolynak, de a figyelmeztetéskor valamennyien tudomásul vették a döntésem kikerülhetetlen voltát!

Magával az írásos rendelettel nem sok dolgom volt, mert a jegyzőnk Dr Bencze Zoltán már ma hajnalban összeállította a nagyját. Mire én 7 óra felé beértem a hivatalba már csak olvasnom kellett! Azért jellemző a feszült helyzetre, hogy pillanatok alatt sikerült összevesznünk, tényleg csak nüansznyi dolgokon! Volt olyan félmondat, amelyet én szerettem volna beletenni, és volt olyan, amikor Ő talált valami nélkülözhetetlen szóösszetételt! A vita persze nem sokáig tartott, szinte az utolsó “a” betűig megtudtunk egyezni a rendelet szövegében! Ezt csak azért mondtam el, mert hozzátartozik a jelenlegi zaklatott napokhoz! A végeredményt mindenki olvashatja. Azt hiszem, hogy maga a rendelet a magyarázó írással együtt, a jogszabályoknak megfelelő, áttekinthető, érthető! 

Azt már ilyen rövid idő alatt is látom, hogy leginkább a horgászok lelkét viseli meg a korlátozó rendelet. Valahol meg is értem őket, hiszen itt a jó idő, alig várták, hogy tavasz legyen és tessék, mégsem hódolhatnak három napig a kedvenc időtöltésüknek. Azt viszont nem tudom elfogadni, hogy néhányan a közösségi oldalon mindenféle kibúvót keresnek arra, hogy kijátsszák a korlátozó rendelkezést! Nemcsak a három napra, de a további hetekre is MINDENKI tudatába vésődjön be, hogy az emberi élet minden érdeksérelmet felülír! 

Még annyit erről, hogy jónéhány horgász azzal érvel, hogy az biztos, hogy nem fertőz senkit sem, ha egyedül ül a stégen és horgászik. Ez pontosan így van, szerintem is, csak egy kicsit továbbgondolva a dolgot, nem nehéz kitalálni a döntés eredőjét: most MARADJANAK OTTHON!

Az adományok szépen csordogálnak! Ma Ila Gábor és felesége, a Katus család, Barczi-Szigeti József Imre és Tabajdi Mihály gondolta úgy, hogy segítséget ad a rászorulóknak! Köszönet érte!

A koronavírus adataiban változás történt. Nem sokkal dél előtt kaptam a határozatot, hogy újabb fertőzött személy van Dömsödön és eggyel nőtt a karanténosok száma is!

Figyeljünk egymásra! Figyeljünk magunkra!

Bencze istván

polgármester

A Közép-Duna vízi turizmusának komplex fejlesztése a Széchenyi 2020 program keretében