Dömsöd Nagyközség hivatalos oldala

Dömsödi járványügyi tájékoztató - ápr. 12.

Kedves Lakótársam! 

A Húsvét vasárnap felemelő érzésével, a saját korlátozó rendelkezésem ridegségével, a tavasszal megszokott allergiás náthám tükrében írom a mai tájékoztatót. 

Délelőtt, egy rövid időre találkoztam az operatív csoport tagjaival, a teendők megbeszélése miatt. Találkoztam rendőrökkel, polgárőrökkel is. A közösen kialakított vélemény az volt, hogy meglepően fegyelmezetten vették tudomásul az emberek a szigorú korlátozást! Volt egy - két renitens személy is, aki úgy gondolta, hogy rá nem vonatkozik a szigorítás, de a nagy többség tudomásul vette a rendeletet! 

És ha már itt tartunk, akkor szeretném megköszönni a polgárőrök és a rendőrök támogatását, ebben a nem könnyű helyzetben! A Klszák Tamás vezette polgárőrök a nap minden percében vigyáznak a szabályok betartatására, hozzáteszem empatikusan, hozzáértéssel! Dr Öveges Kristóf kapitány úrral, napi kapcsolatban vagyok. Minden aktuális problémát meg tudunk beszélni. A rendőrjárőrök, a járványhelyzetnek megfelelően humánusan, de ha szükséges, kellő szigorral segítik a korlátozó rendelet elfogadását! Elismerésem a közterület felügyelő Földvári Attilának is a helytállásért, a túlmunka pozitív vállalásáért!  Köszönet érte Mindenkinek! 

Tegnap este - hosszú idő után először - tájékoztattam Képviselő-társaimat néhány, a költségvetésünket érintő döntésemről. Például arról, hogy ebben az évben nem lesz semmiféle községi rendezvény sem! Tudom, hogy sokan várták mondjuk a Dömsödi Napokat, de ha az olimpiát el lehetett halasztani, akkor ebben a veszélyhelyzetben az is elfogadható, ha nem lesz falunapunk! A Képviselő-társaimon azt látom, hogy nehezen viselik a "tétlenséget"! Nagyon szívesen segítenének, bármiben is! Most nem ennek van itt az ideje! Nem véletlen, hogy a Kormány egyszemélyben a polgármestereknek adta a képviselő-testületi jogokat. Veszélyhelyzetben, egyszerűen nincs idő az egyeztetésre a képviselőkkel, különböző kérdésekben! Így egyelőre marad a polgármesteri döntés és felelősség! Csak remélni tudom, hogy nagyon rövid ideig lesz ez így! 

A ma reggelig beérkező kérelmek a szájmaszkokért, kielégítésre  kerültek. Továbbra is használják a honlapunkon található HIBABEJELENTŐ fület a kérelemhez! Ne felejtsék el a darabszámot, a nevet, a lakcímet! Ismételten kérem, hogy az internettel nem rendelkező szomszédoknak, ismerősöknek is kérjenek maszkot!

A tegnapi naphoz tartozik még az a hír, hogy  a Ferrovill-Technika Kft-től (Póni Büfé) 50 000.- forint járványügyi adományt kaptunk! Ma pedig a Dömsödi Lövész SE és a Dömsödi Kajak-Kenu SE ajánlott fel 50 000.-, illetve 25 000.- forintot! Hálás köszönet érte!

A fertőzött személyek száma ma nem változott, a karanténosoké eggyel csökkent! Jó lenne, ha sokáig így maradna! 

Befejezésül, itt is Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánok Mindenkinek, aki olvassa írásomat! 

Vigyázzunk egymásra! Vigyázzunk magunkra!

Bencze István

polgármester

A Közép-Duna vízi turizmusának komplex fejlesztése a Széchenyi 2020 program keretében