Dömsöd Nagyközség hivatalos oldala

Dömsödi járványügyi tájékoztató - ápr.19.

Dömsödi járványügyi tájékoztató - ápr.19. - Dömsöd, Duna-part

Tisztelt Dömsödi Lakótársak és Üdülők!

Egy újabb hétvége telik el lassan, amely a fertőzések elleni fokozott védekezés jegyében telt. A mai összefoglalót Polgármester Úr kérésére én írom, és kérem mindenki elnézését, ha a mai nem lesz túl hosszú.

Ami a legfontosabb, hogy nem kaptunk újabb jelzést fertőzött személyről vagy karanténba helyezettről. Amennyiben így marad, akkor a korábban elrendelt karanténok idejének lejárta miatt, holnaptól már csak egy fő lesz otthonában elzárva. Ez biztató hír, de ne higgyük azt, hogy ezzel már el is múlt a veszély. tudomásunk van arról, hogy a háziorvosok kérésére több személyen is végeztek vírustesztet az elmúlt napokban. Eddig egy esetben van tudomásunk az első teszt eredményéről, ami szerencsére negatív. Ebben az esetben is pár nap múlva új vizsgálatot végeznek, a többiek eredménye pedig még nem ismert. Reménykedjünk benne, hogy közös fáradozásink, az óvatosságunk eredményeként sikerül minél tovább megőriznünk a jelenlegi helyzetet, és ez most nem csak a vihar előtti csend.

A hétvégéi korlátozások betartását ezúton is köszönjük mindenkinek. A rendőrök, a polgárőrök, több lakostársunk, vagy az üdülőterületen tartózkodó ismerőseink beszámolói alapján (amit a saját tapasztalataim is alátámasztanak) a túlnyomó többség együttműködik, még ha a korábbi szokásaik, időtöltésük sérelmet szenved is. Hangsúlyozni szeretném, hogy ez mind a faluban, mind az üdülőterületen így van, így alaptalanok azok a vádaskodások, amit pár ember oda-vissza gerjeszt. Az egészség megőrzése, a járvány visszaszorítása közös érdekünk, és láthatóan eszerint is cselekszünk szinte mind. Természetesen vannak kisebb próbálkozások (hiszen mindig akadnak olyanok, akik feszegetik a szabályokat), de eddig a figyelmeztetések is hatásosak voltak.

Sajnos az internetes önkormányzati csoportban a múlt héten nagyon elszabadultak az indulatok, ami részben a héten is folytatódott. Most leginkább az egyes kommentelők egymással szemben tanúsított negatív megszólalásaira gondolok. Felvetődött a kérdés, hogy miért került bevezetésre, hogy a posztokat valamelyik moderátornak előzetesen jóvá kell hagynia. Pontosan az előbb említett veszekedések, egymásnak beszólogatások miatt, illetve, mivel voltak akik úgy akarták nyomatékosítani a mondandójukat, hogy több posztot is elindítottak, így ugyanabban a témában egyre több helyen hergelték az indulatokat. Mivel a helyzet kezdett kezelhetetlenné válni, ezért az egyik moderátor javaslatára került ideiglenesen beállítására az előzetes jóváhagyás. Ahogy telik az idő úgy visel meg egyre jobban mindenkit, hogy most szigorúbb korlátok között kell élnünk az életünket, ezért is kérjük, hogy legyenek egymással is türelmesek. Az nem fogadható el, ha eltérő vélemény esetén úgy esnek egymásnak, hogy az már többeket megbotránkoztat.

Kicsit lassabb lett világ, bár nem egy örömteli okból. Próbáljunk továbbra is figyelni a szép dolgokra, és igyekezzünk kihasználni az időt arra, amikre eddig nem jutott, vagy nem jutott elég.

Ma kicsit korábban jelenik meg a megszokotthoz képest a napi összefoglaló, de de délután még a maszkigénylések összegzésével és az élelmiszercsomagok megrendelésének előkészítésével folytatódik számomra.

Mindenkinek erőt és kitartást kívánok!
Vigyázzunk egymásra! Vigyázzunk magunkra!

dr. Bencze Zoltán
jegyző

A Közép-Duna vízi turizmusának komplex fejlesztése a Széchenyi 2020 program keretében