Dömsöd Nagyközség hivatalos oldala

Dömsödi járványügyi tájékoztató - ápr.21.

Kedves Lakótársaim!

Bármennyire is szeretnék friss információkkal szolgálni, nem igen tudok! Továbbra is egy karanténos személy van Dömsödön, akinek a jövő hét első felében jár le a határozata. Fertőzött személyről továbbra sem tudunk! Rosszul fogalmaztam, mert a koronavírus járvánnyal kapcsolatban igenis nagyon jó, hogy nincs új információ! Ha belegondolok, már csak azt várjuk, hogy az egy karantén is megszűnjön, és utána már csak az lenne a dolgunk, hogy szépen várjuk a járvány végét! Erre szokták a realisták mondani, hogy “és belelóg az ujjad a ….”! Komolyra fordítva a szót, csak reménykedni tudok, tudunk, hogy a jövő hét végére országosan várt csúcs elkerül bennünket! Addig azért még van mit tennünk, bőven! Tudom, hogy sok nyaralótulajdonos is olvassa írásomat, ezért aztán Nekik is mondom a következőket! Amennyiben ismét felhatalmazást kapnak a polgármesterek a hétvégi szigorításra, akkor valószínűsíthető, hogy az előzőekhez képest nem lesz változás. Tehát, életbe lépnek azok a szigorítások, amelyek már az elmúlt két hétvégén is ismertté váltak! Persze, azért a hét hátralévő részében még sokminden változhat, akár olyan rendelkezés is jöhet, amelyre most nem is gondolunk. 

Tegnap már írtam arról, hogy a járvány alatt hogy működnek  intézményeink, köztük egy mondat erejéig a hivatalról is. Most egy kis szelet erejéig a pénzügyi dolgainkról tájékoztatnék. Úgy gondolom, hogy nem túlzás azt mondanom, hogy a közel tizennégy évi polgármesterségem alatt, talán még nem voltunk ilyen nehéz pénzügyi helyzetben, mint most, ebben a kritikus időszakban. Ha jól emlékszem, akkor 2008 volt az az év, amikor bizony kőkemény szigorításokat kellett hoznunk, hogy eltüntessük a költségvetési hiányt! Itt tartunk most is, annyi különbséggel, hogy a képviselőket most nem tudom bevonni az “ötletelésbe”, a döntést egyedül kell meghoznom, a pénzügyi szakemberek javaslatát figyelembe véve! Biztosan tudom, hogy a Kormány továbbra sem hagyja magára a nehéz helyzetbe került önkormányzatokat, köztük bennünket sem! Alakul ez majd, éppen ma kaptunk tájékoztatást egy most induló BM-es pályázatról! Addig pedig vezető-társaimmal, a pénzügyes lányokkal tovább ötletelünk, átcsoportosítunk! Apropó, pénzügyes lányok! Mindig is sokat dolgoztak, de az utóbbi hetekben bizony nagyon sokat túlóráznak azért, hogy időben az Államkincstárba kerüljenek a jelentések! Mindezt túlórapénz nélkül! 

Ma a tervező és a műszaki ellenőr jelenlétében megnéztük az egészségügyi központ építésének jelenlegi fázisát. Jó ütemben halad a munka, még akkor is, ha ez nem olyan látványos, mint a falazás, vagy a tető készítése! Néhány képet készítettem, amelyeken még nem nagyon látszik, hogy milyen nagyszerű, praktikus épület várja majd a betegeket! 

Nagyon, nagyon szeretném sürgetni az időt, a minél előbbi ünnepélyes átadás miatt! Rengeteg munka van még addig!

Ebéd utánig, ma is jelentősen nőtt az elkülönített számlán tartott adományok összege! Borbás Sándor Lászlóné (nem Dömsödön él) 100 000.- forinttal, a Markó-Zöldág Kft 50 000.- forinttal, Szabó László 50 000.- forinttal, míg Sarkadi Mónika 15 000.- forinttal járult hozzá a járvány okozta pénzügyi problémák enyhítéséhez, a rászoruló családok és az önkormányzat védekező munkájának megsegítéséhez! Nagyon szépen köszönöm!

Még mindig vannak, akik szeretnének utalni, ma ketten is kerestek telefonon ez ügyben!

A számlaszám: 11742070-15393159-10130005

Vigyázzanak egymásra! Vigyázzanak magukra!

Bencze István

polgármester

A Közép-Duna vízi turizmusának komplex fejlesztése a Széchenyi 2020 program keretében