Dömsöd Nagyközség hivatalos oldala

Dömsödi járványügyi tájékoztató - ápr.23.

Kedves Lakótársaim!

A ma déli Kormányinfó után nem sokkal, megjelent a Magyar Közlöny legfrissebb száma, így jegyzőnk, dr Bencze Zoltán már is dolgozhatott a legfrissebb, a hét végére vonatkozó polgármesteri szigorításon. A rendelet elkészült, alá is írtuk. de csak holnap reggel hirdethetjük ki, mivel a kormányrendelet éjfélkor lép életbe. Hogy a jogszabály tartogat e meglepetést az elmúlt hétvégéhez képest? Nem lesz meglepetés, csak némi módosítást tartalmaz a szájmaszk viselésével kapcsolatban! Egyébként, egyre bizakodóbb vagyok a közeljövőt illetően! Még mindig sok (egy is sok) a napi tíz körüli halottszám és a száz körüli új fertőzésszám, de minden nappal közelebb kerülünk a május elejére prognosztizált csúcshoz, ami után már tényleg a könnyítésen gondolkodhatunk! Az viszont még odébb van!

Ha egy kicsit lassan is, de összeálltak az adományokból vásárolt tartós élelmiszercsomagok. Az Ócsai Juli vezette OMK-s lányok ezekben a percekben is szortírozzák a csomagokat, és ha minden igaz, akkor az első tíz családhoz még ma eljut az adomány! A helyszínre szállításban nagy segítség, hogy Nagy Ferenc György rendelkezésünkre bocsátotta a kisteherautóját! Köszönet érte! A holnapi nap folyamán minden rászoruló család, már a kapott élelmiszerek birtokában állíthatja össze a hétvégi ebédet! Jóleső érzéssel nyugtázom, hogy Szabó Andrea alpolgármester asszony által összefogott adományozási akcióval együtt, minden, a járvány miatt nehéz helyzetbe került család hozzájut valamennyi tartós élelmiszerhez, amely segíti Őket a kritikus időszak könnyebb átvészelésében!

Már tegnap jeleztem, hogy van egy újabb személy, akinek pozitív lett a koronavírus tesztje. Este megkaptam az ezt megerősítő határozatokat, így az öttagú család karanténba került! Jó hír viszont, hogy az érintett teljesen tünetmentes! 

A mai adományok közül kiemelkedik egy magánszemély 300 000.- forintos átutalása! Rakszegi Gyula nagyszerű gesztusként, 360 kilógramm liszttel segítette az önkormányzatot, az adománycsomagok összeállításában! Szente István György is jelentős összeget fizetett be a védekezéshez! Köszönöm mindhármuknak! 

A végére a statisztika: egy koronavírussal fertőzött személy található Dömsödön és hatan élnek karanténban!

Vigyázzanak egymásra! Vigyázzanak magukra!

Bencze István

polgármester