Dömsöd Nagyközség hivatalos oldala

Dömsödi járványügyi tájékoztató - ápr.25.

Kedves Lakótársaim! 

Ígéretemhez hűen, a tegnapi lazítás után ismét itt vagyok, és megosztom Önökkel a járvánnyal kapcsolatos ismereteimet,  gondolataimat. 

A nap folyamán többször is beszéltem a polgárőrökkel, akik megerősítették azt, amit én is láttam az alatt a fél óra alatt, amíg körbejártam a településünk frekventált részein. Egyöntetű volt a vélemény, csend, rend, nyugalom minden felé! Szemmel láthatóan, közel sem jött annyi nyaraló Dömsödre, mintha nem lett volna a szigorítás! Tehát, a hétvégére vonatkozó rendelet elérte célját! Nem jöttek a nyaralók! 

És itt álljunk meg egy-két mondatra. Tegnap egy bejegyzés alatti vita során, a dömsödiek és a nyaralók közötti ellentét volt a téma. Valaki kommentjében azt írta, hogy legjobban a polgármester szítja az ellentétet azzal, hogy kijelenti, NE JÖJJENEK A NYARALÓK! Valóban, a szigorításnak egyetlen célja van, hogy MOST ne jöjjenek! Azt nem tilthatom meg, hogy ne jöjjenek le a nyaralójukba, és azt sem, hogy ne jöjjenek be a CBA - ba, vagy más üzletbe, de a mozgásukat korlátozhatom úgy, hogy ne legyen kedvük MOST Dömsödre utazni! Miért is ez a cél? Azért, mert senkiről sem tudhatjuk, hogy fertőzött e! Bizony, az is lehetséges, hogy a dömsödiek között nem kevés vírushordozó él köztünk, hiszen sokan ingáznak Budapestre dolgozni, de Ők itt élnek, ez az otthonuk, nem a nyaralójuk! A korlátozó rendelet miatt legalább 4-500-an otthon maradtak a nyaralók közül. Cirka ilyen nagyságrendben csökkent a fertőzés veszélye, hiszen lehet, hogy valamennyiüknél negatív eredményt hozna az elvégzett teszt, de az is lehet, hogy ijesztő számú pozitív esettel találkoznánk! A lényeg az, hogy nem a nyaralók ellen született a korlátozó rendelet, hanem értünk, és ha belegondolunk, akkor tulajdonképpen ÉRTÜK is! Önökért is Kedves Nyaralók, mivel azt sem tudom kizárni, hogy nem innen viszik haza az otthonukba, a családjukba a vírust! Higgyék el, ha valaki várja a járvány végét, a korlátozások feloldását, az én vagyok! Addig pedig, amíg tartanunk kell a fertőzéstől, mi így együtt - DÖMSÖDIEK és NYARALÓK - fogjunk össze! Viseljük el a korlátozásokat (hiszen a dömsödiekre ugyanazok vonatkoznak) azért, hogy a legkevesebb lelki és fizikai sérüléssel jussunk el a járvány végére! Hogy utána ne csak azt  mondhassuk, hogy országunk egyik legszebb településén élünk, illetve itt van nyaralónk, hanem azt is, hogy a dömsödiek és a nyaralók teljes egyetértésben élnek egymás mellett!

Polgármesterként nagyszerű érzés számomra, hogy ebben a kritikus időszakban milyen érzelmek és energiák szabadulnak fel a dömsödiekben! Olyan hatalmas adományozó hullám ért el bennünket, amelyre legszebb álmomban sem gondoltam! Az önkormányzat elkülönített számlájára érkezett tetemes összeg egy részéből megvásároltuk azokat a tartós élelmiszereket, amelyek nagyon sok, nehéz helyzetbe került család megélhetésén könnyítenek! Az Ócsai Juli vezette csapat péntek estig minden rászorulóhoz eljuttatta a csomagokat! Szinte ezzel párhuzamosan, Szabó Andrea alpolgármester asszony is jelentős mennyiségű adomány célbajuttatásán segédkezett, több képviselő-társam segítségével! Köszönöm szépen mindenkinek, adományozóknak, segítőknek egyaránt! 

Az esetleges újabb karitatív gesztusokról csak hétfőn tudok majd beszámolni! 

A fertőzöttek és a karanténban élők száma ma sem változott: 1 és 6!

Vigyázzanak egymásra! Vigyázzanak magukra! 

Bencze István 

polgármester