Dömsöd Nagyközség hivatalos oldala

Dömsödi járványügyi tájékoztató - ápr.28.

Kedves Lakótársaim!

Az elmúlt nap délutánján talán az utolsó néhányszáz maszkot hoztam el Cser Györgyitől. Azért ez a bizonytalanság, mert az a közel ötezer maszk, amelyet Györgyi vezetésével megvarrtak a lányok, asszonyok, elegendőnek tűnik a járvány végéig! Azt viszont ma még nem nagyon tudhatjuk, hogy a korlátozások után lesz e egy második, harmadik fertőzéshullám, amely ismét felvetheti a maszk varrás szükségességét? No, de ezen kár filozófálgatnom, a választ úgysem tudom! Azt viszont tudom, hogy nagyszerű munkát végeztek az asszonyok, hatalmas szívvel és ügyes kézzel! Köszönöm mindnyájuknak, azoknak a nevében is, akik a mai napig védik magukat ezekkel a maszkokkal a fertőzéstől!

Ha már a maszkoknál tartunk, akkor szeretném jelezni, hogy aki még nem igényelt családjának szájmaszkot, úgy megteheti a honlapunkon található HIBABEJELENTŐ fül segítségével, vagy a hivatalnál személyesen!

Már a tegnapi írásomban beszéltem arról az online konferenciáról, amelyet a járvány elleni védekezésben segítő kutatók tartottak. Az ott látottak továbbra sem hagynak nyugodni, és újabb és újabb teóriákat állítok fel a közeli hetek védekezésével kapcsolatban! Természetesen, meg kell várnunk a Miniszterelnök úr által sokat emlegetett május 3-át, ami után valószínű, hogy a védekezés teljesen új stratégiájával fogunk találkozni! Addig is a helyi operatív csoport bevonásával, már a hosszú hétvége esetleges korlátozását, enyhítését fontolgatjuk. Jegyzőnknek van egy nagyon használható ötlete, amely rugalmassága mellett mindenki számára betarthatónak tűnik, és ráadásul ellenőrizhető is! No, de ne menjünk ennyire előre! Egyelőre foglalkozzunk a napi teendőinkkel! 

A település-fenntartási csoport rendületlenül folytatja a nem szilárd burkolatú utcák javítását. Erre szoktam azt mondani, hogy ennek soha nem lesz vége! Most is van még bőven mit csinálni! A héten a munkálatok egy rövid időre megtorpantak, mert a rakodógép  tolólapjához új betétrészt kellett csináltatnunk. 

A jóidő beálltával egyre többen érdeklődnek a Nagytanyai út kátyúzásáról! Legnagyobb sajnálatomra továbbra sem tudok újat mondani. Az új tulajdonoshoz írt felszólító levelemre válasz nem érkezett! Amint egy kicsit lazulnak a járvány okozta teendők, be fogok ülni az autómba, és Nyíregyházán megpróbálom megkeresni azt a magánszemélyt, aki az árverésen túllicitált bennünket! Az egy idő után tarthatatlanná válik, hogy ne legyen felelős gazdája egy ilyen nagyforgalmú útnak!

Ma kaptam a nem hivatalos értesítést, hogy a DTkh Kft május elseje után megváltoztatja a szelektív hulladékgyűjtés időpontját! Az eddigi kétheti gyakorisággal szemben, csak havonta egyszer fogják elvinni a szelektív hulladékot! Nagyon kérek mindenkit, hogy honlapunkon figyeljék a konkrét dátumot, nehogy kicsússzanak a havi egyszeri lehetőségből! 

Ma kiválasztottuk az új egészségügyi centrum burkolóanyagát, ezzel is egy lépéssel (igaz, hogy kicsi lépéssel) közelebb kerültünk az építkezés befejezéséhez! 

Napok óta nincs változás a járvány számlálónkon, továbbra is egy személy fertőzött és hatan élnek karanténban!

Vigyázzanak egymásra! Vigyázzanak magukra!

Bencze István 

polgármester