Dömsöd Nagyközség hivatalos oldala

Dömsödi járványügyi tájékoztató - máj.6.

Kedves Lakótársaim!

Figyelve a különböző híradásokat a hazánkról, meggyőződésem, hogy a vidéken élő emberek egy jelentős része nem érzi a “szabadság” veszélyeit! Sokan minden óvatosságot félretéve megrohamozták az orvosokat, az egészségügyi intézményeket, és a kötelező távolságtartást nem betartva kvaterkáznak a közterületeken! Pontosan úgy, mintha egy csettintésre elmúlt volna a járványveszély! Pedig nem! Az bebizonyosodott, hogy a többi országhoz képest jól kézben tartottuk a járvány terjedését, de ez nem jelenti azt, hogy ez hosszútávon így is marad! Főleg akkor, ha nem leszünk olyan fegyelmezettek, mint amilyenek eddig voltunk! Ezért aztán nem is bánom, hogy mi Budapesttel együtt továbbra is a kijárási korlátozás napjait éljük! Előbb utóbb majd nálunk is lesz enyhítés, de azt türelemmel kell kivárnunk! Addig meg nincs más dolgunk, mint szigorúan betartani a kijárási korlátozásokat, és viselni a közterületre kilépve az arcunkat eltakaró maszkot, vagy más ruhadarabot! 

Még a múlt héten ígértem, hogy konkretizálom a védekezésre, illetve a rászoruló családok támogatására befolyt adományok összegét. Napok óta mozdulatlan az elkülönített számla végösszege. Talán ezek után nem nehéz megjósolnom, hogy lassan az adakozás végére értünk. Ha találós kérdésnek adnám fel, hogy tippeljék meg, hogy mennyi pénz érkezett, nem biztos, hogy sokan eltalálnák még a megközelítő számot sem! Én biztos, hogy nem lennék köztük, mert az igazat megvallva, a legszebb gondolataimban sem számítottam a 3 026 666.- forint végösszegre! És ez csak a pénzadomány! Vajon mekkora értéket képviselhet az az adományhalmaz, amelyet sok-sok magánszemély ajánlott fel a nehéz helyzetbe jutott családok számára? Szerintem az is milliós nagyságrendű! Mindenkinek köszönöm szépen! Bármekkora is volt a befizetett adomány nagysága, valamennyi célba ért, a támogatottak örömére és a védekezésünk könnyítésére! És természetesen, köszönöm az élelmiszer és ruhacsomagok adományozóinak is gesztusukat! Ha már a köszönetnél tartunk, akkor nagyon köszönöm Képviselő-társaimnak, hogy Szabó Andrea alpolgármester vezetésével eljuttatták a csomagokat az érintett családokhoz! Ugyanezt tette az Ócsai Juli vezette OMK-s csapat is! 

Újabb fertőzöttről nem kaptunk értesítést, viszont a karanténosok száma ma eggyel nőtt, aki szintén külföldről érkezett haza. A karanténban élők száma Dömsödön három, fertőzöttről nem tudunk!

Vigyázzanak egymásra! Vigyázzanak magukra!

Bencze István

polgármester

A Közép-Duna vízi turizmusának komplex fejlesztése a Széchenyi 2020 program keretében