Dömsöd Nagyközség hivatalos oldala

Dömsödi járványügyi tájékoztató - máj.7.

Dömsödi járványügyi tájékoztató - máj.7.

Kedves Lakótársaim!

A mai Kormányinfón egyértelműen nevesítve lett az, ami eddig is tény volt, nevezetesen az, hogy Budapest és Pest megye lakói ugyanúgy felkereshetik nyaralójukat, vidéki ingatlanjaikat, mint azt a vidéki ingatlantulajdonosok is megtehetik. Ez eddig is így volt, csak az ezzel kapcsolatos kommunikáció nem igazán volt egységes és érthető! A mögöttünk hagyott hétvégeken mi sem azt tiltottuk meg, hogy nem jöhetnek a nyaralók (az igaz, hogy kértük), hanem a mozgásukat korlátoztuk! Ennek most vége! Felhatalmazás hiányában, egyébként sem lenne lehetőségem szigorítani, de talán emlékeznek rá, hogy néhány napja jeleztem, hogy a lehetőség esetén sem lesz szigorítás! Tehát, innentől kezdve az országos kijárási korlátozás van érvényben településünkön is! Annyi kiegészítéssel, hogy a maszk használata, illetve a száj eltakarása sállal, vagy valamilyen ruhadarabbal, holnaptól annyiban változik, hogy közterületen nem lesz kötelező, csak ajánlott! Kötelező lesz viszont az üzletekben és a gyógyszertárban történő vásárlás esetén! Ugyancsak kötelező a tömegközlekedési eszközökön utazás esetén, valamint az orvosi rendelők várótermeiben! A Polgármesteri hivatalban is takarni kell az arcukat az ügyfeleknek!

Ma délelőtt Ráckevén voltam egy közel háromórás megbeszélésen, az orvosi ügyelettel kapcsolatban. A szolgáltató azt szeretné, hogy a jelenlegi (nem túl jól működő) rendszerért lényegesen többet fizessünk! A másik variációjuk az volt, hogy az eddig három helyszínen, Ráckevén, Szigethalmon és Halásztelken működő ügyelet, ezután két helyszínen - Ráckevén és Szigethalmon - lássa el ugyanazt a lakosságszámot. Ez egyértelműen a szolgáltatás színvonalának csökkenéséhez vezetne. A jelenlévő öt polgármester együtt kialakított véleménye az volt, hogy a második variációt nem fogadhatjuk el. A képviselőinket már tájékoztattam a problémáról, és jeleztem, hogy a végleges döntés előtt várom Őket egy közös tanácskozásra!

Az adományozók sorának azért még nincs vége, Mészáros Pál és felesége Jucika 100 000.- forintot fizetett be az elkülönített számlára! Nagyon hálás vagyok érte!

Fertőzöttünk továbbra sincs, karanténban továbbra is három személy van Dömsödön!

Vigyázzunk egymásra! Vigyázzunk magunkra!

Bencze István

polgármester

A Közép-Duna vízi turizmusának komplex fejlesztése a Széchenyi 2020 program keretében