Dömsöd Nagyközség hivatalos oldala

Dömsödi járványügyi tájékoztató - dec.4.

Dömsöd Duna-part

Kedves Dömsödi Polgárok!

Eredetileg úgy terveztem, hogy ma a Péntek este 7 című műsorban jelentkezem néhány percben. A szerkesztők betegsége viszont keresztülhúzta a számításomat, így maradtam a már jól bevált írásbeli tájékoztatónál! A téma - nem nehéz kitalálni - a járványügyi helyzetünk! Ezzel kapcsolatban is két dologról beszélek, ígérem röviden.

Az egyik az, hogy szerda délután összesen 26 önkormányzati dolgozó esett át a gyorsteszten, s közülük ötnél volt kimutatható a fertőzöttség ténye! A településfenntartási csoportnál 3, a hivatalban egy és a családsegítőben is egy személy produkált pozitív tesztet. Az érintettek azonnal értesítették a háziorvosukat, és 10 napos karanténba vonultak!A fentiek miatt Jegyzőnk Dr. Bencze Zoltán azonnal elrendelte a home office munkavégzést. Ez nem jelenti azt, hogy sürgős esetben ne tudnánk ügyeket intézni, kellő hatékonysággal! De hangsúlyozom, tényleg csak sürgős esetben keressenek bennünket!

A másik dolog, amiről beszélni szeretnék az az oktatási intézmények helyzete. Csaknem valamennyi intézményi dolgozó tesztelése megtörtént mindkét helyszínen! Az összes vizsgálat eredménye negatív lett a múlt héten, és ezen a héten is! Ez nem jelenti azt, hogy a két intézményhez nem lehet esetleg valamely fertőzést kapcsolni, akár gyermekek, akár szülők érintettsége miatt. Ez a tény viszont nem hatalmaz fel senkit sem, hogy a különböző közösségi oldalakon  megkérdőjelezze az iskola vezetésének szakszerű, a védekezés előírásainak megfelelő döntéseit! Napi kapcsolatban vagyok mindkét intézményvezetővel. Meggyőződésem, hogy maximálisan eleget tesznek annak a követelménynek, amely elő van írva számukra a pandémia kezelését illetően! Nagyon kérem a Kedves Szülőket, hogy bízzanak az intézmények vezetőiben, pedagógus karaiban, hogy maximálisan a gyermekeik érdeke szerint szervezik a szorgalmi időszakot! Amennyiben bármi kérdésük lenne, forduljanak közvetlenül az érintett pedagógushoz, és ne valamelyik facebook csoportban várjanak választ!

Úgy gondolom, hogy időben döntöttünk az önkormányzati dolgozók teszteléséről, viszont a pozitív esetek okán, különösen át kell gondolnunk azt, hogy mennyire teszünk eleget a védekezés írott és íratlan szabályainak!? Kőkeményen végre kell hajtanunk a rendelkezéseket! Ez alól senki sem kap felmentést! SENKI!

A már megszokott szlogenünket túlhaladta az idő! Kissé kiegészítve most így hangzik: minden más dolgot félretéve, vigyázzunk egymásra, vigyázzunk magunkra!

Bencze István
polgármester

A Közép-Duna vízi turizmusának komplex fejlesztése a Széchenyi 2020 program keretében