Dömsöd Nagyközség hivatalos oldala

Dömsödi Vírus Hírek

Ebben a menüben egy helyre gyűjtjük a honlapon eddig megjelent híreket a COVID-19 koronavírussal kapcsolatos intézkedésekről, védekezésről. Folyamatosan frissül!

A Polgármesteri Hivatal felhívása és intézkedései a vírushelyzetre tekintettel

Dömsödi járványügyi tájékoztató - máj. 20.

Dr. Székey Zsigmond Egészségügyi Központ - Dömsöd

Kedves Dömsödi Polgárok!

Tegnap az Országgyűlés nagy többséggel megszavazta a veszélyhelyzet meghosszabbítását, így azt hiszem, hogy néhány gondolatot időszerű megosztani Önökkel!

AZ ÚJ JÁRVÁNYÜGYI SZIGORÍTÁSOKRÓL

Nagyon friss még az új Magyar közlöny, amiben megjelent a mindenki által nagyon várt 104/2021. (III. 5.) Korm. rendelet a védelmi intézkedések ideiglenes szigorításáról.
 
Először is, a korábbi intézkedések (mint kijárási korlátozás) szabályait is alkalmazni kell, de a ma megjelent eltérésekkel. Minden alább ismertetett szabályt reggel 5 és este 8 között kell alkalmazni, vagyis a kijárási korlátozáson kívül.

Dömsödi járványügyi tájékoztató - dec.4.

Dömsöd Duna-part

Kedves Dömsödi Polgárok!

Eredetileg úgy terveztem, hogy ma a Péntek este 7 című műsorban jelentkezem néhány percben. A szerkesztők betegsége viszont keresztülhúzta a számításomat, így maradtam a már jól bevált írásbeli tájékoztatónál! A téma - nem nehéz kitalálni - a járványügyi helyzetünk! Ezzel kapcsolatban is két dologról beszélek, ígérem röviden.

KÖZLEMÉNY - Változások a Védőnői Szolgálat működésében

A családok és a területi védőnők egészségének védelme érdekében törekedni kell a védőnő-gondozott találkozások számának minimalizálására és a szakma szabályainak figyelembevétele mellett a távkonzultáció előtérbe helyezésére (telefon, e-mail, facebook skype, stb.). Ez a gyermekek és a várandósok ellátására egyaránt vonatkozik. A távkonzultációra a védőnők elérhetőségein van lehetőség. További információk a cikkben.

Dömsödi járványügyi tájékoztató - nov.13.

Dömsöd készülő Egészségügyi Központ (Hajós Kastély)

Kedves Dömsödi Polgárok!

Viszonylag hosszú idő után jelentkezem ismét, ráadásul egy terjedelmes írással. Nálamnál okosabb, a média világában jártas szakember mondta nekem, hogy ha azt akarod, hogy elolvassák az írásodat, akkor csak néhány mondatot írjál, mert az emberek nagy többsége nem fogja végigolvasni! Ettől az ajánlástól el kell, hogy térjek, mert biztos, hogy pár mondatban nem tudom elintézni a mai mondandómat! Csak remélni tudom, hogy nagyon sokan elolvassák azokat gondolatokat, amelyek most foglalkoztatnak, és amelyeket meg is osztok Önökkel!

NAV közlemény - időpontot kell foglalni ügyintézéshez!

A Kormányablakokban működő NAV-ablakokban 2020. november 12-től a személyes ügyintézéshez előzetes időpontfoglalásra van szükség. Ez összhangban van a Kormányablakok ügyfélfogadási rendjével, ami a Magyarország Kormánya által kihirdetett veszélyhelyzethez kapcsolódó kormányzati intézkedések betartását szolgálja.

A Kormányablakokban NAV ügyintézésekhez időpontot a
https://www.nav.gov.hu/nav/szolgaltatasok/ugyfelszolgalati_idopont_fogla...
menüpont alatt foglalhat.

Az új veszélyhelyzeti intézkedésekről – 2. rész

Az új veszélyhelyzeti intézkedésekről – 2. rész

A november 10-én bevezetett veszélyhelyzeti intézkedések összefoglalóját folytatom ebben a cikkben.

ÜZLETEN KÍVÜLI KERESKEDELMI TEVÉKENYSÉG ÉS CSOMAGKÜLDŐ KERESKEDELEM
A Kormány kedvezményeket tett ebben az időszakban a lakosság ellátása céljából az üzleten kívüli és a csomagküldő kereskedelmet illetően.
A veszélyhelyzet idején ugyanis a vendéglátó üzlettel és a napi fogyasztási cikkeket árusító üzlettel üzleten kívüli kereskedelmi tevékenység bejelentés és nyilvántartásba vétel nélkül is folytathatóvá vált, függetlenül attól, hogy az üzletek tulajdonosai vagy más külső személy végzi-e, és akár élelmiszerre is vonatkozhat.

Az új veszélyhelyzeti intézkedésekről – 1. rész

Az új veszélyhelyzeti intézkedésekről – 1. rész

Az új veszélyhelyzeti intézkedésekről – 1. rész

Magyarország Kormánya az Országgyűléstől kapott felhatalmazással élve 2020. november 11. 0 órától a koronavírus járvány megfékezése érdekében új védelmi intézkedéseket vezetett be a 484/2020. (XI.10.) Korm. rendelettel. 

Ezekről röviden az alábbiakat kell tudni.

Változás a kormányhivatal ügyfélfogadási rendjében

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy a kialakult járványügyi helyzetre tekintettel, a Pest Megyei Kormányhivatal Főigazgatójának döntése alapján 2020. november 11. napjától minden kormányhivatali ügyfélszolgálaton kizárólag előzetes időpontfoglalással rendelkező ügyfeleket fogadunk. A települési ügysegédi ügyfélfogadás teljes körűen felfüggesztésre kerül, az ügyfeleket Ráckevén, a Járási Hivatal székhelyén fogadjuk (előzetes időpontfoglalás szükséges).

Járványügyi tájékoztató - okt.17.

 

Kedves Dömsödi Polgárok! Legutóbbi videós találkozásunk óta tovább romlottak a koronavírus járvánnyal kapcsolatos számszerű adatok. A friss fertőzöttek száma tartósan napi ezer körül alakul, de általában inkább afölött áll meg. Sajnos, nem egyszer találkozhattunk 1300 feletti esetszámmal is. Az elhunytak száma is tartósan húsz felett maradt, és ez akkor is nagyon sok, ha az elhalálozottak többsége idős, más betegségben is szenvedő ember volt!

Oldalak

Feliratkozás RSS - Dömsödi Vírus Hírek csatornájára
A Közép-Duna vízi turizmusának komplex fejlesztése a Széchenyi 2020 program keretében