Dömsöd Nagyközség hivatalos oldala

DUSE Kajak Szakosztály - Sportolási Lehetőségek Dömsödön

KEDVES GYEREKEK! TISZTELT SZÜLŐK!

 A Dömsödi Utánpótlás Sportegyesület (DUSE )lehetőséget kínál a Magyarországon oly kedvelt és közismerten sikeres kajak sport űzésére!

Kezdő kategóriában 1-6.oszt. gyerekeket, haladó szinten nagyobbakat is várunk!

A kajakozás NEM csak nyári, idényszerű edzésmunka, hanem egész évben van lehetőség a fejlődésre!  Ősztől tavaszig az edzőtermünkben és az iskola tornatermében játékosan, változatosan és jókedvűen folynak az edzések, nyáron pedig természetesen a vízen vagyunk. Ez egy egész testet átmozgató, szép izomzatot eredményező sportág, mely fejleszti az egyensúlyérzéket, a koncentrációt és a kitartást, ami a sportolók iskolai teljesítményét is segíti.

A kajakozás leginkább egyéni sport, az eredményesség nem függ másoktól, csak a saját akaratunk, igyekezetünk és tehetségünk befolyásolja a sikert. A színesebb, élménydúsabb edzések és versenyzések érdekében azonban 2-es és 4-es hajóegységeket is alakítunk.

Az evezés feltétele az úszni tudás. Ennek elsajátítása céljából szervezett úszásoktatás történik heti egy alkalommal Ráckevén az Aqualand Wellness Hotelben úszóoktatók segítségével.

A vizes edzéseken a vezető edző munkáját és a gyerekek felügyeletét egy segédedző támogatja. Ilyenformán két motorcsónak biztosítja a gyerekek biztonságát a vízen.

A kicsik minden esetben mentőmellényben eveznek!

Helyi adottságaink rendkívül kedvezőek! Dunánk széles, nyugodt vizű, minden szempontból ideális a kajakozásra. Edzőtáboroztatási lehetőségünk is van, ahová tavasztól őszig jönnek más kajak egyesületek az egész országból. Velük edzhetünk is, tanulhatunk egymástól és ismeretségeket is köthetünk.

Tehát egész évben vidám, játékos és céltudatos edzések várnak!
Kajakozz velünk! Köztünk a helyed!
Vár a DUSE Kajak Szakosztálya!

Info: Dömsödi Utánpótlás Sportegyesület www.dusedomsod.hu
Ambruska Péterné alelnök: 0670 5266167

 

A Közép-Duna vízi turizmusának komplex fejlesztése a Széchenyi 2020 program keretében