Dömsöd Nagyközség hivatalos oldala

Legyen biztonságban húsvétkor is!

A húsvéti ünnepekkor a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság rendőri állománya kiemelt figyelmet fordít a bevásárló- és üzletközpontokra, alkalmi kirakodóvásárokra, piacokra, pályaudvarokra, pénzintézetekre, valamint a nagy tömegeket vonzó helyszínekre.

Kérjük, vegyék figyelembe bűnmegelőzési tanácsainkat, melyekkel a gondtalan és örömteli ünnephez szeretnénk hozzájárulni!

Bevásárló központokban, piacokon, élelmiszer boltokban: 

 

Előzze meg az alkalmi lopásokat

 

Az alkalmi lopásokat, zseblopásokat jellemzően az utcán, tömegközlekedési eszközökön, piacokon vagy bevásárló központokban követik el. Pénzét, bankkártyáját, egyéb értékeit már az otthonról történő elindulást megelőzően tegye biztonságos, nem észrevehető vagy nehezen hozzáférhető helyre!

  • Tömegközlekedéssel történő utazás vagy várakozás során kerülje a tömeget!
  • A pénz- és irattárcát ne a táska, kosár tetején vagy nadrágja hátsó zsebében tartsa, mert onnan könnyen eltulajdonítható!
  • Ha gépkocsival megy vásárolni, ellenőrizze, hogy nem maradt-e a kocsi utasterében táska, kabát, mobiltelefon, tárca, ami felhívhatja idegenek figyelmét!

 

  • Közúti közlekedés során

Már egy pohár szeszesital elfogyasztása is befolyásolja a tudatot és olyan élettani hatásokat vált ki – észlelési idő növekedése, reflexek lassulása – amelyek a biztonságos és felelősségteljes közlekedéssel nem egyeztethetők össze.

ZÉRÓ TOLERANCIA AZ ITTAS VEZETÉSBEN !

ZÉRÓ tolerancia

KÍVÁNJUK, HOGY MINDENKINEK BÉKÉS, GONDTALAN HÚSVÉTI ÜNNEPE LEGYEN!