Dömsöd Nagyközség hivatalos oldala

ELEKTROMOS HULLADÉKGYŰJTÉS - 2022. márc. 26.

A ROLFIM Kft. és Dömsöd Önkormányzatának szervezésében elektromos és elektronikai hulladék berendezés (e-hulladék) gyűjtést szervez, amely során INGYEN leadhatja összegyűlt e-hulladékát.

Az e-hulladékgyűjtés ideje:

2022. március 26. (szombat) 08:00-12:00-ig

Az e-hulladékgyűjtés telepített gyűjtőhelye:

Dömsöd, Polgármesteri hivatal udvara (Petőfi tér 6.)

Mi az e-hulladék gyűjtési akció célja?
A gyűjtés szervezői elkötelezett hívei a környezet védelmének, ezért szeretnék elérni, hogy szélesedjen az újrahasznosítható hulladékok begyűjtésének köre. Az e-hulladék különleges gyűjtést és kezelést igényel - azaz nem gyűjthető a háztartási vegyes hulladékkal. Az elektronikai hulladékok a sok újrahasznosítható másodnyersanyag mellett számos mérgező anyagot – nehézfémet (ólom, kadmium, higany, króm) is tartalmazhat, amelyek a környezet számára nagy veszélyt jelenthetnek. Az e-hulladék másodnyersanyagokat is rejt, amelynek jelentős része újrahasznosítható. Ennek ellenére nagy részük ma mégis hulladéklerakókba, erdőszélekre, illegális lerakókba, vagy illetéktelen kezekbe kerül.

A cél az, hogy az e-hulladék minél nagyobb mértékben hasznosuljon, illetve a benne található környezetre, emberre veszélyt jelentő mérgező anyagok ellenőrzött körülmények között kerüljenek ki környezetünkből.

Védjük együtt környezetünket! Kérjük, vegyen részt felhívásunkban! Gyűjtés során leadható elektronikai berendezések a teljesség igénye nélkül: „minden, ami valaha árammal, elemmel akkumulátorral működött”

KIVÉTEL A KÉPCSÖVES BERENDEZÉSEK (RÉGI TV, MONITOR)

A ROLFIM Kft. lehetőséget biztosít, hogy egész évben a 2310 Szigetszentmiklós-Gyártelep ÁTI-Sziget Ipari Park alatti telephelyén használt, illetve hulladékká vált elektromos és elektronikai berendezéseket térítésmentesen átveszi H-P-ig, 8-13 óra között. Elektronikai hulladékgyűjtéssel kapcsolatosan érdeklődni szintén a 06-1/269-0234-es telefonszámon lehet!

Együttműködésüket előre is köszönjük,

Rolfim Kft. Logo