Dömsöd Nagyközség hivatalos oldala

FIGYELEM! FONTOS FELHÍVÁS!

Tisztelettel szeretném felhívni Mindenki figyelmét, hogy az utóbbi időben igencsak szaporodtak a veszettség esetek hazánkban, és nem csak a vadállomány érintett, hanem volt sajnos kutya, szarvasmarha, macska is.

Állatorvos generációk összehangolt és szervezett munkájának köszönhetően az elmúlt évtizedekben maximum szórványos esetek fordultak elő hazánkban. Most ukrán szomszédaink nem tudnak kellő pénzt és energiát fordítani a háziállataik illetve a vadállományok veszettség elleni védelmére, így sorra érkeznek hozzánk a veszett állatok a zöld határon át. Mindössze hetek kérdése, hogy mikor bukkan fel a betegség a határtól távolabbi területeken is.

Az interneten is látható a veszett macska emberre támadós videója.

Itt található a NÉBIH közleménye az esetről:
https://portal.nebih.gov.hu/-/ujabb-veszettseggel-fertozott-allat-ezutta...

A NÉBIH felhívta most is a kutya- és macskatartók figyelmét a veszettség elleni védőoltás rendszeres beadatásának kiemelt fontosságára!

A veszettség elleni védőoltás beadatása KÖTELEZŐ a kutyatartók számára, és a kijárós macskák számára is erősen javallott.

Kérem, településükön fokozottan figyeljenek a veszettség elleni oltás beadásának fontosságára valamint arra, hogy ha valakit megharap bármilyen állat akkor azonnal forduljon háziorvoshoz, aki tudni fogja mi a teendő.

A veszettség 100%-ban gyógyíthatatlan, halálos betegség!

Kérem, fordítsanak kiemelt figyelmet településükön az oltási fegyelemnek és segítsék munkánkat!

Köszönettel:
Huszár Péter Bence Hivatalvezető nevében és megbízásából:

dr. Kotora Noémi
hatósági állatorvos
Pest Vármegyei Kormányhivatal
Ráckevei Járási Hivatal
Tel.:+36 24 795 600, +36 24 795 601
rackeve-elelmiszer@pest.gov.hu