Dömsöd Nagyközség hivatalos oldala

FÖLDI SZÚNYOGGYÉRÍTÉS - 2023. szeptember 12-13.

A Rovért Kft értesíti a Lakosságot, hogy Szigetszentmiklós Város Önkormányzatának megbízásából a földi kémiai szúnyoggyérítési (imágóirtás) munkát a Ráckevei kistérség területén, a meteorológiai körülmények függvényében a napnyugta utáni órákban tervezi elvégezni.

Munkavégzés időpontja: 2023.09.12-13.
Pótnap: 2023.09.14-15.

Felhasznált irtószer: Deltasect Plus 1,2 ULV vagy Deltasect Plus 20 ULV szúnyogirtó szer

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

Lakosság részére javasolt intézkedések

A Közép-Duna vízi turizmusának komplex fejlesztése a Széchenyi 2020 program keretében