Dömsöd Nagyközség hivatalos oldala

Futás a Békéért - június 18-án szombaton Dömsödön!

FUSSON VELÜNK! - dömsödiek: Bábel Viktor, Rakszegi Mónka és Perger Évi

A  Békefutás  (Peace Run) 6 földrész 140 országában megrendezésre kerülő váltófutás, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a nemzetek közötti barátságra, a humánus gondolkodásmódra, a nemzetek közötti békére.

A futás dinamikus és felszabadító élményén keresztül a résztvevők lehetőséget kapnak, hogy egyéni erőfeszítést tegyenek, és ezt a célt a sport nyelvén fejezzék ki. Ha a békére törekszünk, lépésről lépésre másokat is meg tudunk nyerni ennek a célnak és ezzel a világot is jobbá tesszük. Tudatos  és egészséges életformára  nevelünk ezzel, valamint  a mozgás és a sport összekovácsoló ereje által növeljük a közösségek összetartó erejét.  2016-ban Európában a váltófutás 49 országban zajlott, 24 ezer kilométeren. Több százezer ember részvételével került megrendezésre.

A magyarországi szakasz mintegy 280 km hosszú: Esztergom – Komárom-  Visegrádon át  Tahitótfalu, Szentendre,  Budapest-Tököl- Szigetújfalu- Ráckeve-Dömsöd-Tass, Dunavecse útvonalon tovább.

Dömsödre junius18-án, szombaton érkezik a váltó 11.45-re és szeretnénk méltóképpen fogadni őket. A programba Dömsöd is bekapcsolódott, ami  azt jelenti, hogy felnőtteket  és gyerekeket regisztrálunk, akik vállalják, hogy a csapattal futnak egy meghatározott szakaszon, amelyen viszik a fáklyát is. A közös futás terveink szerint a gáti úton haladna Tass felé, és aki bírja az iramot, a megyehatárig futhat velük. A dömsödi csapatot Bábel Viktor, Perger évi és Rakszegi Mónika vezetik, akik maguk is aktívan futnak. Aki nem tud addig futni az kiállhat. Járműves kíséret lesz.

A sportolók fogadása a Községháza előtt lesz, ahova várhatóan 11 órára érkezünk. A becslések alapján a futók 11:45-re érkeznek Dömsödre. A szervezőkkel megbeszéltük, hogy a Zászló térnél várjuk őket és a hivatal épületéig előttük haladunk. Itt pihenniük kell, inni és enni is lesz lehetőségük Rövid kikapcsolódásként köszöntő és meglepetés program is várja a futókat amellyel  szeretnénk örömöt szerezni nekik.

Nagy dolog ha valaki egy cél mellett elkötelezi magát és ezt fizikai vállalással erősíti meg. Ezzel megküzd az időjárással, kedvezőtlen hőmérséklettel.

Dömsödön is vannak rendszeresen futók, közülük hárman fogják elkísérni a mi csapatunkat, Bábel Viktor, Rakszegi Mónka és Perger Évi.

Örülnénk ha a programban minél többet jelentkeznének gyerekek  felnőttek és családok is!