Dömsöd Nagyközség hivatalos oldala

KÉMÉNYSEPRÉSI SORMUNKATERV 2023.

A korábbi évekhez hasonlóan a katasztrófavédelem kéményseprőipari szerve elkészítette és elérhetővé tette a 2023. évi társasházi sormunkatervét, amely megyékre lebontva tartalmazza az ellenőrzések ütemezését.

A pest megyei ütemezési táblázat innen tölthető le.

A katasztrófavédelem kéményseprői a fővárosban és tizenhét megye összesen 2707 településén látják el a kéményellenőrzési és tisztítási tevékenységet a lakosság körében. A tervezés napra pontos, a település nagyságától függően pár naptól akár több hónapig tartó idősávot is megad.

A tervezett sormunka keretében a szilárd tüzelésű berendezésekhez kapcsolódó égéstermék-elvezetők esetében évente, a gázüzemű és a zárt rendszerű tüzelőberendezésekhez kapcsolódó kémények vagy kéményrendszerek esetén kétévente ellenőriznek, a kémények teljes nyomvonalának műszaki felülvizsgálata pedig négyévente kötelező.

Az egylakásos ingatlanokba (családi házak és a társasházzá nem alakult többlakásos ingatlanok) nem megy kérés nélkül a kéményseprő, a kéményellenőrzés időpontját a lakásban élők választhatják meg. A magánszemélyek a szolgáltatást idén is a 1818-as számon igényelhetik illetve online is megrendelhetik.

Tóth László tű. ezredes
tűzoltósági tanácsos
Igazgatóhelyettes

A Közép-Duna vízi turizmusának komplex fejlesztése a Széchenyi 2020 program keretében