Dömsöd Nagyközség hivatalos oldala

KÖZLEMÉNY - VP6-19.2.1.-33-5-17 Élhető terek és innovatív kezdeményezések a helyi közösségek számára pályázat kapcsán a rekortán felületű futókör építésének befejezéséről

Kedvezményezett neve: Dömsöd Nagyközség Önkormányzata
Pályázati felhívás neve: Felső-Homokhátság Vidékfejlesztési Egyesület – Élhető terek és innovatív kezdeményezések a helyi közösségek számára
Pályázati felhívás kódszáma: VP6-19.2.1.-33-5-17
Projekt címe: Rekortán felületű futókör építése
Projekt azonosító: 1927915163
Szerződött támogatás összege: 6.477.180-Ft
Támogatás mértéke: 100%

 

támogatók logói

Projekt tartalmának bemutatása:

Az elérni kívánt célunk a megkötött támogatói okirat alapján (iratazonosító: 3033947944) az önkormányzatunk kizárólagos tulajdonát képező 1525/2 hrsz-ú ingatlanon egy 170 méter hosszú, és 1,2 méter széles rekortán gumi burkolatú futópálya építése, amely a szomszédjában található Sportcsarnok és az ingatlanon már meglévő, szintén támogatásból létesült sportparkhoz illeszkedve a lakosság részére ingyenesen igénybe vehető sportolási lehetőségeket egészíti ki.  A futókört az iskolás és óvodás gyermekek is fogják használni, mivel a korábban elkészült sportpark is rendelkezésükre áll és használják így a megépülő futókör további alternatívát jelent a mindennapi mozgás és testnevelési órák tekintetében, különösen, hogy a futókör az iskola közvetlen közelében épülne meg.

Eredményeként a sportlétesítmény egy új, biztonságos és az egészséget is kímélő lehetőséggel bővül. Ennek következtében fejlődik a tömegsport, a sportegyesületek együttműködése és a sportoló lakosság felkészülése szintén új lehetőségeket kap. A környező településekkel való kapcsolat is szorosabbá válik, mivel a szomszédos települések lakói már eddig is igénybe vették a sportcsarnokot és létesítményeit.

Ezen cél megvalósításához Dömsöd Nagyközség Önkormányzata a 2020. évben támogatást nyert a VP6-19.2.1.-33-5-17 kódszámú, Felső-Homokhátság Vidékfejlesztési Egyesület – Élhető terek és innovatív kezdeményezések a helyi közösségek számára elnevezésű támogatási felhívás keretében.

Örömmel tájékoztatjuk a tisztelt sportolni vágyó lakosságot, hogy a futókört kivitelező G73 ROAD Kft. a munkákat befejezte, és mai napon lezajlott a sikeres műszaki átadás átvételi eljárás is.

Bízunk benne, hogy az elkészült futókört hamarosan birtokba veszik és örömére szolgál lakosainknak.

Projekt tényleges befejezési dátuma: 2021. szeptember 27.

A Közép-Duna vízi turizmusának komplex fejlesztése a Széchenyi 2020 program keretében