Dömsöd Nagyközség hivatalos oldala

Otthon melege program - novemberben ismét indul

Idén is indul az Otthon melege program novembertől, amellyel a háztartási nagygépek (űtőgépek, fagyasztók, mosógépek) cseréjére nyílik lehetőség. A programban kétmilliárd forint vissza nem térítendő támogatásforsítható a családok energiafelhasználásának csökkentéséhez.

A program célja, hogy a lakosság olyan hűtő, fagyasztó, valamint mosógép készülékeket szerezzen be, amelyek hozzájárulnak a rezsiszámlák csökkentéséhez. Három kategóriát különít el a kormányzat a program meghirdetésekor. Az A+ kategóriában háztartásonként 25 ezer forintra, az A++-ban 40 ezer forintra, az A+++ kategóriában pedig  45 ezer forint támogatásra lehet pályázni -  tette hozzá. A tárca számításai szerint attól függően, hogy ezek közül milyen energiaosztályú berendezést választ egy család, évente akár 12-20 ezer forint megtakarítás is elérhető.

A programmal kapcsolatos valamennyi ifnormáció, a és a beadáshoz szükséges tudnivalók az alábbi oldalon találhatóak:

https://hgcs2017.nfsi.hu/

Pest megyében a pályázatok benyújtására nyitva álló határidő: 2018. november 19. 10 órától 14 óráig. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy amennyiben rövid idő alatt a keretet kimerítő igény megy be, úgy a benyújtást előbb is lezárhatják. A korábbi évek tapasztalatai szerint érdemes már előre felkészülni mindenkinek a pályázat beadására.

A Közép-Duna vízi turizmusának komplex fejlesztése a Széchenyi 2020 program keretében