Dömsöd Nagyközség hivatalos oldala

AZ ÖSSZEFOGÁS EREJE

 

A mondás szerint "Bajban ismerszik meg az ember"! Nos, most olyan időszakot élünk, amikor az előző gondolat minden betűje igaz!
 

Jómagam már közel két hete a koronavírus fertőzéssel kapcsolatos feladatokkal kelek és fekszem, és így van ezzel jó néhány munkatársam is. Az Operatív törzs és a Kormány által ránk rótt feladatokat maradéktalanul teljesítjük, de persze vannak olyan intézkedéseink, amelyek tovább erősítik a biztonságunkat.
 

A biztonságunk mindent felülír! A védekezés során, a következő hetekben természetesen lehetnek olyan intézkedéseink, amelyek egyéni érdekeket sértenek, de ennek minimalizálására törekszünk!

Arra kérek minden Lakótársamat, hogy türelemmel, a nehézségeket megértve, fegyelmezetten vészeljük át a következő heteket! Kérem, hogy az ajánlásoknak megfelelően csak a legszükségesebb esetekben kerüljenek kontaktusba szomszédokkal, más emberekkel! Ha tényleg fegyelmezetten betartjuk a megelőző szabályokat, úgy a minimálisra csökken annak az esélye, hogy Dömsödön kezelhetetlenné váljon a járvány!
 

Az írásom címére utalva ebben a nehéz helyzetben rengeteget számít az összefogás! Most, amikor a fertőtlenítő szereket, adagolókat kerestem, a dömsödi kereskedők részéről soha nem látott segítőkészség sugárzott az önkormányzat felé. Igazán nagyon jól esett! Megpróbált segíteni a Horváth kert üzletei közül két vegyi árut forgalmazó tulajdonos (Bélavári T. és Pinky) is felajánlotta segítségét a fertőtlenítőszerek beszerzéséhez! A szépséghibás bolt tulajdonosának közbenjárásával kaptunk az Üllői úton 3 db adagolót! A Goods Market dolgozói segítségével jutottam hozzá 75 db pumpás fertőtlenítőhöz. A Gyógyszerész urunk hathatós segítségével ( Ő keverte ki) jutottunk tegnap 5 liter fertőtlenítőhöz, ígéretünk van további nagyobb mennyiségre is! És a végére hagytam az igazán nagy csattanót! Csütörtökön késő este, a csoportban megjelent tájékoztatóm után üzenetet kaptam a PeMiKo munkaruha kereskedésből, hogy segíteni szeretnének a nehéz helyzetben az önkormányzatnak és felajánlottak ingyenesen 5 db egyszer használatos overált, hozzá védőszemüveget, két doboz egyszer használatos kesztyűt és 15 csomag látogató szettet (5 darabos). Tegnap délelőtt el is hoztam! Mindezt csak úgy! Köszönet a segítségért Mindenkinek!
 

Többen érdeklődnek az óvoda bezárásáról. Eddig a pillanatig az Operatív törzs hatásköre volt az óvoda bezárása, így azzal nem foglalkoztunk. Most hallgatom a legfrissebb tájékoztatót, amely szerint az óvodára vonatkozó jogot visszaadták az önkormányzatoknak. Hétfőn megtárgyaljuk!
 

Még egy dologról szeretném tájékoztatni az olvasókat, hogy ma délelőtt a Pest megyei Kormányhivatalból megkaptam az Alaptörvény állásfoglalását, mely szerint a VESZÉLYHELYZETBEN a képviselő-testület feladat és hatáskörét a polgármester gyakorolja. Ez annyit jelent, hogy a döntések felelőssége ebben az időszakban csak az enyém! Természetesen minden meghatározó döntés előtt ki fogom kérni az adott témában jártas szakértők véleményét! Az is természetes, hogy képviselőtársaimat is folyamatosan tájékoztatom a döntésekről!
 

A kritikus időszakban, a következő hetekben kérek minden Dömsödi Polgárt a feltétlen együttműködésre! Köszönöm előre is!

Bencze István

polgármester