Dömsöd Nagyközség hivatalos oldala

Sajtóközlemény - PM_ONKORMUT_2018/54

Dömsöd Nagyközség Önkormányzata sikeresen pályázott nyújtott az „Önkormányzati tulajdonú belterületi utak szilárd burkolattal történő kiépítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása gazdaságfejlesztési céllal Pest megye területén” című kiírásra. A pályázatot a Pénzügyminisztérium írta ki, melynek célja a települések népességmegtartó képességének növelése, a településkép javítása, és a munkahelyek gyorsabb megközelíthetőségének megteremtése, valamint a közúti közlekedés okozta környezetterhelés csökkentése.

Az önkormányzat a tervezett fejlesztés során 3 utca útburkolatának fejlesztését célozta meg: Bucsi köz, Petőfi Sándor utca és Széchenyi István út. Az elnyert 120 961 210 forintos támogatást az önkormányzat 21 321 379 forint önrésszel egészítette ki, így a projekt összköltsége 142 282 589 forint. Ebből az összegből mintegy 1890 m szilárd burkolatú önkormányzati belterületi út felújítása és korszerűsítése történt meg. Az útfelújításhoz kapcsolódóan megvalósultak a szikkasztó árkok tisztítása, és közlekedésbiztonsági fejlesztések is. A gyalogosközlekedés javítása érdekében a járda több szakaszon is fejlesztésre került, ezzel megteremtve a biztonságos és fenntartható közlekedés lehetőségét. A projekt részeként 8 db új KRESZ tábla került kihelyezésre és 1 db napelemes sebesség jelző tábla, ami tájékoztatja a gépkocsivezetőket az adott szakaszon mért sebességről.

A kivitelezési munkákat Sziget Szilárd Kft. végezte.

Projekt címe: Belterületi utak fejlesztése Dömsöd Nagyközség területén,

Projekt megvalósítási helye: 2344, Dömsöd, Bucsi köz, Petőfi Sándor utca, Széchenyi István út,

A projekt kezdésének dátuma: 2019. 07.15.
A támogató neve: Pénzügyminisztérium
A támogatás összege: 120 961 210 Ft
A támogatás forrása: Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból

GALÉRIA

 

A Közép-Duna vízi turizmusának komplex fejlesztése a Széchenyi 2020 program keretében