Dömsöd Nagyközség hivatalos oldala

SAJTÓKÖZLEMÉNY - PM_EUALAPELLATAS_2017/7

2019. szeptember 3.-án került aláírásra a Dömsödi Egészségügyi Központ építéséről szóló vállalkozási szerződés. Dömsöd Nagyközség Önkormányzata sikeresen pályázott a Magyar Állam pénzügyi támogatására és összesen 196.6 millió forint támogatásban részesült. A támogatás forrása a "Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtandó célzott pénzügyi támogatás”. A támogatást a Pénzügyminisztérium által kiírt pályázat nyújtotta.

Az új épületben fogorvosi rendelő, védőnői szolgálat, gyermekorvos és két háziorvosi praxis fog helyet kapni. Az ellátások összevonásával, egy épületbe költöztetésével igényes, akadálymentes környezet jön létre. A fejlesztés célja, hogy a jelenleg több helyszínen elérhető orvosi szolgáltatások egy épületbe tudjanak költözni.

A megvalósítás helye Dömsödön, a Szabadság út 46. szám alatti ingatlan, a volt „Hajós kastély” épületének lebontása után létrejött terület.

A fejlesztés során közel 490 m2 alapterületű új épület kivitelezése valósul meg. A felnőttek és gyermekek részére szolgáló ellátások külön bejárattal lesznek megközelíthetőek.

Az építésre kiírt közbeszerzési eljárást az ECO Saving Kft nyerte el. A kivitelezés 2019. szeptember 3.-án kezdődött el, a „Hajós kastély” bontásával. Az épület 2020 nyár elején fog elkészülni, ezután következik a parkoló építése és a környezet rendezése.