Dömsöd Nagyközség hivatalos oldala

Választások után

Egy órával déli 12 óra előtt kinéztem az ablakon, és nem lepődtem meg, hogy ünneplőbe öltözött emberek sétálnak, néhányan sietnek a dabi óvoda felé, szavazni. Az utóbbi hetekben szinte másról sem szólt a kommunikáció, mint a választásokról. A különböző TV csatornák, a más és más online oldalak, mind a mai választások esélyeit latolgatta, szabad utat engedve politikai hovatartozásuk demonstrálásának. A pártokhoz tartozó internetes oldalak fórum része, soha nem látott mennyiségű kommentet szült, jobbra is, balra is! Természetes, hogy a politikusok, a kampány időszakban nem éppen úriemberként aposztrofálják az ellenérdekű oldal politikusait, de ami az internetes fórumokon történik, az számomra elfogadhatatlan. Túl azon, hogy a vetélytárs képviselő-jelöltekre folyamatosan szórják a mocskot, egymással olyan gyűlölködő, ordenáré stílusban vitatkoznak – csak azért, mert a másiknak más a véleménye – amely visszataszító minden normális ember számára. Mi az, ami ezeket az embereket motiválja? Mi az, ami felmentést adhat a magukból kivetkőzött embereknek? A nehéz, nélkülöző élet nem lehet, mert van lehetőségük rendszeresen leülni a számítógép elé, és ezek szerint internet előfizetésük is van! Az sem lehet elfogadható indok, hogy annyira felgyorsult az életünk, hogy nincs idő tolerálni a másik véleményét! Akkor mi? Mi lehet az az ok, amely megmagyarázná ezt a kibékíthetetlen ellentétet?

Magyarázatot én sem tudok, legalábbis olyat nem, amely kikezdhetetlen lenne minden fél számára. Azért egyben bízom. Bízom abban, hogy holnap reggeltől az emberek, azt az energiát, amelyet a számukra szimpatikus párt sikerébe fektették, ugyan azzal a lendülettel Magyarország hasznára fogják kamatoztatni! Vagy ne legyek naiv? Tényleg nagyon szeretném, ha legalább Dömsödön megvalósulna ez, és beszélnénk egymással! Beszélnénk folyamatosan, tabuk nélkül! Beszélhetnénk akár nagypolitikáról is, egymás véleményét tiszteletben tartva, de még jobban örülnék, ha arról tudnának beszélni egymással a dömsödiek - velem is - hogyan tudnánk közösen a nagyközségünk polgárai életminőségén javítani!

Ennek reményében buzdítok mindenkit szavazásra! Menjünk el! Válasszunk, lelkiismeretünk szerint! Aztán, holnaptól mindenki tudja a dolgát. Ugye?

 

Bencze István

 

A Közép-Duna vízi turizmusának komplex fejlesztése a Széchenyi 2020 program keretében