Dömsöd Nagyközség hivatalos oldala

A díjugrató versenyről

Több, mint évtizedes hagyománya van a Dömsödi Napok keretében megrendezésre kerülő országos díjugrató versenynek. Már a tavalyi évben is csak egy hajszálon múlott, hogy a régi helyszínen sikerült megrendezni a versenyt. Már akkor megegyeztünk az Alfonz Lovasklub vezetőivel, hogy azonnal keresünk egy végleges helyszínt a pálya kialakítására. Négy önkormányzati tulajdonú ingatlant néztünk meg, de valamiért egyik sem nyerte el a lovasok tetszését. Mivel arról volt szó, hogy az eredeti helyszín addigra ismét füvesítve lesz, így abban maradtunk a Lovasklub vezetőivel, hogy idén nem rendezik meg a versenyt. Még egyszer hangsúlyozom, hogy más helyszínen, de megrendezhető lett volna az díjugrató verseny

Az, hogy az edzőpálya nincs még füvesítve, számomra is kissé csalódás. Nem az elmaradt lovasverseny miatt, hanem azért, mert szükség van az edzőpálya minél előbbi használatba vételére. A régi, nagypálya talajának felújítására pályázik az egyesület, és azután az új gyepszőnyeg nem bírná el nyolc-tíz focicsapat folyamatos edzéseit. Hogy miért nem lett még elvetve a fűmag, annak biztosan meg vannak az okai, de mintha azt hallottam volna, hogy előtte teljesen körbe szeretné a pályát keríteni a DUSE, hogy megóvják a füvet a károkozástól. Ez azért nem annyira egyszerű dolog, nem egyszerű támogatókat találni erre. Nagyon fontosnak tartom a díjugrató sportág dömsödi fejlődését is, de ha mérlegre teszem az évi egy lovasverseny megrendezését, a napi 40-50 gyerek rendszeres focijával, akkor az utóbbi számomra fontosabb.

Még egyszer hangsúlyozom, nekem is hiányzott a Dömsödi Napokból ez az üde színfolt, ezért is próbálunk végleges megoldást találni egy lovaspálya kialakítására. Most úgy tűnik, hogy meg is van a megoldás, mert Tóth András ötletére, vizsgáljuk annak a lehetőségét, hogy a Duna mellett, a régi piac helyén egy végleges díjugrató pályát építenénk. Olyat, amelyet napról napra használhatnának a dömsödi fiatalok. Azért, amíg a gondolatból tett lesz, még meg kell vizsgálnunk néhány dolgot. Például, várjuk a Ráckevei Parkerdő Gazdaság szakvéleményét, mert húsz-egynéhány fát ki kellene vágni hozzá. Minden esetre a Képviselő-testület pozitívan fogadta az ötletet.

Bencze István