Dömsöd Nagyközség hivatalos oldala

Sajtócikk 2014.08.12.

2014. augusztus 12.
DÖMSÖD NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

SAJTÓCIKK
FOLYTATÓDIK AZ IVÓVÍZMINŐSÉG FEJLESZTÉSI BERUHÁZÁS DÖMSÖDÖN

Dömsöd Nagyközség Önkormányzata 479.678 ezer forint vissza nem térítendő támogatást nyert az Új Széchenyi Terv keretében, amely során Dömsöd lakosságának régóta várt és ígért közműfejlesztése, az ivóvízhálózat rekonstrukciója és egy új víztorony építése valósul meg.

Jelenleg folynak a KEOP-1.3.0/09-11-2012-0004. azonosító számú és „Ivóvízhálózat rekonstrukció és új víztorony építése az egészséges ivóvízért Dömsödön” tárgyú pályázatunk megvalósításához kapcsolódó építési munkák.

A beruházás egyik legfontosabb eleme az 1500 m3/d komplex ivóvízkezelő és víztorony megépítése, illetve a meglévő víztorony felújítása. A víztorony területén a régi vízkezelő épület felújítása a végéhez közeledik. Tetőszerkezete, homlokzatburkolata megépült; hideg burkolatai, festése elkészült, gépészete beszerelésre került. Az új épület teljesen felépült, a vízkezelő rendszer gépészetének szerelése folyik. Az udvartéri rész a víztorony megépültéig várat magára technológiai okokból. Az új víztorony építéséhez kapcsolódó jogerős vízjogi létesítési engedély kiadásra került. A meglévő víztorony felújításához kapcsolódó statikai szakvélemény elkészült. A munkálatok még nem kezdődtek meg.

A kúttelep és nyersvíz vezeték fejlesztési elem megvalósítása szintén folyamatban van. A III. számú meglévő kút eltömedékelése megtörtént az első félévben, illetve az új víznyerő kút lefúrásra került, első vizsgálatok alapján hozta az elvárt vízmennyiségeket. Ennek víz-mintavételezése elkészült, amelynek kiértékelése jelenleg folyik. A kút-fejakna építése még nem kezdődött el. A nyersvíz vezeték építése a két telep között mintegy 800 m hosszon elkészült – a hozzávetőleg 1401 m-re tervezett szakaszból.

A Tölgyfa utca vízellátása keretében a vezeték elhelyezésre került, mindössze a gerincre való rákötés hiányzik a mosatással bezárólag, folyamatban van az üzemeltetővel való egyeztetés. Műszaki átadása várhatóan ősszel megtörténik.

Az 51. számú főút vízvezeték rekonstrukciójának építése kapcsán a közútkezelői hozzájárulás megérkezett, jelenleg a régészeti tervek elkészítése folyamatban van, a kivitelezési munkák várhatóan ősszel valósulnak meg.

Kérjük kedves lakosság szíves türelmét a munkálatok időtartama alatt, hiszen valamennyi résztvevő odafigyelése mellett is a beruházás a nagyközség megszokott életének megzavarásával valósulhat meg. Bízunk abban, hogy az okozott kellemetlenségekért kárpótolja a lakosságot a szolgáltatások zavartalansága és az ivóvízminőség érezhető javulása.

Az önkormányzat a fejlesztés megvalósításáról folyamatosan tájékoztatja a település lakosságát és valamennyi érdeklődőt a www.domsod.hu oldalon.

Eredeti sajtócikk megjelenítése

A Közép-Duna vízi turizmusának komplex fejlesztése a Széchenyi 2020 program keretében