Dömsöd Nagyközség hivatalos oldala

A vízről és a hulladékról

Tegnap jeleztem, hogy a mai délután a DAKÖV Kft "vezérkarával" tekintjük át a jelenlegi vízhelyzetet. A lajtos kocsiba az ígérttel ellentétben csak délután került dömsödi víz, délelőtt ráckevei vizet osztottak. Ez azért volt így, mert reggel ki kellett építeniük a külön vételezési lehetőséget, mert eddig ez nem volt meg. Délutántól már - a korlátozás befejezéséig - dömsödi víz lesz a lajtos kocsin.
Dabasi szakemberek bevonásával kibővül a szennyezés helyének megtalálására alakult munkacsoport. Célirányosan, folyamatosan szűkítve a lehetőséget térképezik fel a szóba jöhető ingatlanokat. Megerősítettem, hogy vasárnap estig várom a pozitív választ, különben életbe lép a feljelentési variáció! Megegyeztünk abban, hogy a holnapi mintavétel eredményének tudatában visszavesznek a klór mennyiségéből. A megengedett 0,5 gramm/liter mennyiséget lecsökkentik 0,1 gramm/literre, a vizes beruházás befejezéséig. Szeretnénk, ha az ÁNTSZ megyei tisztifőorvosa karácsony előtt feloldaná a forralási előírását.
A fogyasztók kompenzálását ismét kértem a DAKÖV vezetőitől. Valamelyik közeli számlán ez meg fog történni, de a mértékét még nem tudom. A számítások folynak.
A mellékágra köthető artézi kifolyó kiépítésének lehetőségét megvizsgálják, pénteken kapok választ. Azt már most látom, hogy nem annyira egyszerű a dolog, mint ahogyan azt először gondoltam!
Ma Ráckevén voltam, a Vertikál Zrt tájékoztatóján. Június 30-ig nem változnak az árak, de némiképp növekszik a hulladékszállításra szánt fogyasztói összeg. Január elsejétől háznál történő szelektív gyűjtést vezetnek be. Bármilyen átlátszó zsákban kell gyűjteni a műanyag flakonokat, egy másikban a papírt. Ezeket a zsákokat nekünk, fogyasztóknak kell megvásárolni. Ezt megtehetjük külön beszerzéssel, de a Vertikál is fog árulni az ügyfélszolgálati irodáiban. A végleges cél a kétkukás rendszer bevezetése. Ez még azért csak a jövő! A pontos tájékoztatást Karácsonyig minden ingatlanra eljuttatja a szolgáltató.
Bencze István