Dömsöd Nagyközség hivatalos oldala

Sport és tánc = ZUMBA

Sportolási lehetőség mindenkinek:
Zumba órák Dömsödön: Hétfő és szerda 19-20 óráig, a Dömsödi Széchenyi István Általános Iskola tornatermében.

A zumbáról:
A Zumba Kolumbiából származó könnyen elsajátítható, latin ritmusokra épülő tánc, mely fitness program is egyben. Aerobik és különböző táncok lépéseiből tevődnek össze a mozdulatok. Olyan ismert táncok alaplépéseit tartalmazza, mint a salsa, merengue, cumbia, flamenco, calypso, reagetton, hastánc. Lüktető, magával ragadó!

Nem kell koreográfiákat előre megtanulni, izgulni, hogy sikerül-e megjegyezni. Az oktató mozdulatait kell követni és az sem probléma ha valaki elvéti a lépést. Az a lényeg, hogy mindenki élvezze a mozgást. Az eddigi monoton, nehézkes edzésformákat váltja fel ez a vidám és fanatikusokat szülő Zumba Fitness.

Testnek és léleknek egyaránt jó, és mindenki számára elérhető! Előképzés nem szükséges, és az sem baj ha valaki még soha nem táncolt. Észre sem veszi a kedves vendég és megszabadul a gátlásaitól, félelmeitől és nem csak megerősödik a test, felépülnek az izmok, de többfajta tánc alaplépéseit is játszva elsajátítja.

Szükségesnek tartom hozzátenni, hogy akár 600 kalóriát is el lehet égetni egy-egy órán ha teljes intenzitással dolgozunk.

Itt nálunk Dömsödön 2012. január 5 óta működik Zumbacsapatunk. Folyamatosan, egész évben, mi nem állunk meg! Nyitott közösség vagyunk, mindig szeretettel fogadjuk az újonnan közénk álló kedves vendégeket.

Dömsöd, 2014-01-24 Perger Éva, ZIN