Dömsöd Nagyközség hivatalos oldala

Ügyek!

Remélem, a Kedves Dömsödi Olvasók megbocsátják nekem ezt a közönséges címet, de nem nagyon találtam jobban ideillő mondatot, amely az iskolában történt helyzetet a legjobban tükrözné!
A labdarúgó válogatott senki által nem várt kitűnő szereplése miatt eufória van az országban, az utóbbi évtizedekben nem tapasztalt összetartozás érzése ott van az emberekben, és ilyen miliőben mi dömsödiek dagonyázunk a sárban. Pro és kontra nemcsak elmondjuk a véleményünket, hanem indulatokat gerjesztünk. Ismerősök, barátok kerülnek szembe egymással csak azért, hogy bizonygassák igazukat, vagy vélt igazukat.
A történtek ismertek mindenki előtt. Három pedagógus és a takarítónő olyat tett, amelyet nem lehet egy kézlegyintéssel elintézni! Számomra is elfogadhatatlan, így az eset súlyának megfelelő számonkérést, büntetést kíván! Amikor meghallottam az esetet, akkor az volt az első gondolatom, hogy a jó célt "szar" úton közelítették meg! Ez szinte megbocsáthatatlan! Hangsúlyozom: SZINTE!!!! Tényleg nagyon súlyos hibát követtek el, amely számonkérést követel, DE, könyörgöm, ezek az emberek, ezek a pedagógusok nem nem bűnözők, nem gyilkosok, hogy minden kontroll nélkül sárba tapossuk Őket! Hibáztak - nem is kicsit - meg kell kapniuk a megfelelő büntetést (tudtommal már meg is kapták)! Azt viszont nem árt végig gondolni, hogy olyan pedagógusokról mondunk véleményt, marasztalunk el végérvényesen, akik az elmúlt több évtized alatt bizonyították, hogy nyugodtan Rájuk bízhatjuk gyermekeinket, mert sajátjukként nevelik őket!!!! Egyetlen egy súlyos hiba nem teheti semmissé szinte egy élet munkáját! Ennyire nem szerethetjük a vér szagát!!!!???
Amikor megtörtént az eset, akkor kollégáimmal beszélgettünk arról, hogy ez tipikusan az az eset, amelyet egy kis színezéssel valamelyik bulvárlapnak nagyon jól el lehet adni. Kicsit számomra is elfogadható lett volna, ha egy-két nappal az eset után valamelyik szülő első indulatában a nagyobb nyilvánossághoz fordul! No, de most, közel egy hónappal a történések után? Most azt mondom, hogy a végeredmény egy nagyon tudatosan felépített támadás volt Dömsöd közélete iránt! Itt már nem a gyerekekről szól az ügy, talán már nem is a pedagógusok a célpontok, hiszen a médiát megkereső is tudott a számonkérésről, a büntetésről! Inkább arról lehet szó, hogyan lehet szétkürtölni az országban azt, hogy van olyan település, ahol ilyenek a pedagógusok, és igen is mi dömsödiek szégyelljük magunkat! Üzenem, nem szégyelljük! Hibázhatunk mi is, de csináljuk a dolgunkat tovább, a beteg lelkű embereknek pedig felajánljuk segítségünket!
Még néhány gondolat a médiáról. A Blikkben megjelent rövid cikkben - két olvasás - után hat valótlanságot találtam! Hat olyan valótlanságot, amely a közvéleményt egyértelműen a pedagógusok, az iskola ellen hangolják! Ekkor értettem meg, hogy hogyan lehet az esetnek olyan hírértéke, hogy egy bulvárlap címoldalának több, mint felét elfoglalja! Ha nincsenek ezek a valótlanságok, akkor teljesen érdektelen lett volna a téma! A Hír.24. videointerjúja során saját magam állapíthattam meg, hogy a riporternek Dömsöd polgármesterének véleménye nem fontos, mert rögtön felmérte, hogy nem vagyok partner emberek meghurcolásában! Három és fél percet töltött nálam a stáb!!!! Nem hiszem, hogy kommentálnom kell az ügyet!
Befejezésül, még muszáj írnom arról, hogy legnagyobb szomorúságomra van olyan képviselőtársam, aki ebben a helyzetben nem a nyugalmunk helyreállításán dolgozik, nem azon van, hogy az iskolánk megtartóerejét erősítse, hanem olcsó népszerűséget gondolva megpróbálja megmagyarázni a bulvársajtó csúsztatásait, igaztalanságait! Élére áll azoknak az embereknek, akik az eset kapcsán nem büntetést követelnek, hanem átvitt ártelemben "kivégzést"! Biztos vagyok abban, hogy a dömsödiek a következő választáskor nem felejtik el a mostani "szereplését"!
Bencze István
polgármester

A Közép-Duna vízi turizmusának komplex fejlesztése a Széchenyi 2020 program keretében