Dömsöd Nagyközség hivatalos oldala

KRESZfelfrissito.hu - közlekedésbiztonsági program

Engedje meg, hogy ezúton tisztelettel tájékoztassuk és egyben kérjük együttműködését, támogatását az állami KRESZfelfrissito.huKözlekedésbiztonsági programhoz. Az ingyenes állami Közlekedésbiztonsági program a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kezdeményezésére a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) által a Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogram keretein belül valósul meg. A KRESZfelfrissito.hu Közlekedésbiztonsági program célja, hogy – a közúti balesetek megelőzésével összefüggő állami feladatokkal és célkitűzésekkel összhangban, a közúti közlekedésbiztonság javításának érdekében – a polgárok országszerte alanyi jogon frissíthessék fel közlekedési ismereteiket az általuk választott kategóriákban („A”, „B”, „C”, „D” és/vagy kerékpáros). 

Az ingyenes állami KRESZfelfrissito.hu Közlekedésbiztonsági program – a legkorszerűbb távoktatási (e-learning) technológia és módszertan segítségével hozzávetőlegesen két óra alatt – felhívja a közlekedők figyelmét az elmúlt években bekövetkezett legfontosabb jogszabályi (KRESZ) változásokra és a leggyakoribb, hiányos szabályismeret(ek)re visszavezethető baleseti okokra, továbbá más hasznos, a biztonságos közlekedéssel összefüggő kérdésekre.

 ngedje meg, hogy felhívjam a figyelmét a KRESZfelfrissito.hu Közlekedésbiztonsági program legjelentősebb, céges szempontból vett közvetlen hasznára, értékeire is:

·         Azok a járművezetők, akik időközönként részt vesznek szabályfelfrissítő, ismeretbővítő továbbképzés(ek)en, jóval kevesebb balesetet okoznak, ritkábban lesznek balesetek áldozatai, továbbá többségük környezettudatosabban vesz részt a közlekedésben. Mindez az Ön vállalatának akár jelentős anyagi megtakarítást is jelenthet:

o   A céges járművek fenntartási költségei (baleseti önrész(ek), tüzelőanyag-fogyasztás, kopó alkatrészek cseréje) bizonyítottan csökkennek.

o   A munkába járó kollégáinak esetleges közlekedési baleseteivel (amik ebben az esetben üzemi balesetek is) kapcsolatos problémák és a – céget terhelő – kötelező többletköltségek is bizonyítottan csökkennek.

·         A KRESZfelfrissito.hu Közlekedésbiztonsági program betekintést enged kollégái részére a legkorszerűbb távoktatási (e-learning) technológiába és képzési módszertanba, továbbá fejleszti kollégái – digitális írástudással kapcsolatos – ismereteit, képességeit.

·         A programba regisztrált cégek figyelemmel kísérhetik dolgozóik előrehaladását, díjmentesen kipróbálhatják, megvizsgálhatják a korszerű e-learning képzések által nyújtott újszerű és költséghatékony vállalati oktatási lehetőségeket. 

 Annak érdekében, hogy a magánszemélyek még nagyobb kedvvel, motivációval vegyenek részt a Közlekedésbiztonsági programban, a képzést elvégzők közül ötvenezren végezhetnek el ingyenesen egy e-learninges, hatóságilag akkreditált (hivatalos), kategóriás („AM”, „A1”, „A2”, „A”, „B”) elméleti képzést, továbbá a támogató szervezetek által felajánlott és a program végén kisorsolandó értékes nyereményekhez is hozzájuthatnak.

 A KRESZfelfrissito.hu Közlekedésbiztonsági programmal kapcsolatos további információk:

 -          A díjmentes program (képzései és funkcionalitásai) 2014. június 15-éig érhető el mindenki számára a KRESZfelfrissito.hu oldalon.

-          A programban regisztráló (személyek vagy szervezetek) számára lehetőség nyílik arra, hogy:

o   magánszemélyként regisztráljon, és önkéntesen kiválassza munkáltatóját is (amennyiben munkáltatója már regisztrált). Valamely – két óra alatt elvégezhető – Közlekedésbiztonsági képzés elvégzését követően jogosulttá válik arra, hogy díjmentesen vegyen részt, iratkozzon be egy e-learninges, hatóságilag akkreditált (hivatalos), kategóriás („AM”, „A1”, „A2”, „A”, „B”) elméleti képzésre abból a célból, hogy újabb kategóriában szerezzen vezetői engedélyt, illetve – amennyiben meglévő kategóriát választ – az akkreditált hatósági tananyag segítségével „csupán” ismét részletesen átismételje a képzés anyagát, továbbá részt vegyen a program végén a nyereménysorsolásban.

o   szervezetként regisztráljon, ami után a magánszemélyek (jelen esetben munkavállalói) meg tudják jelölni munkahelyüket a regisztrációjuk során, és ezzel lehetővé teszik, hogy a szervezet figyelemmel követhesse előrehaladásukat, aktivitásukat.

-          A széles körű tájékoztatás és a program sikerességének érdekében a KRESZfelfrissito.hu oldalon megtalálható és letölthető minden, a kampánnyal kapcsolatos további és részletes információ.

-          A Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogram keretein belül a – felnőtteknek szóló – KRESZfelfrissito.hu Közlekedésbiztonsági programmal párhuzamosan folyik a köznevelési intézményekbe járó diákoknak készült Tanuloknak.hu Közlekedésbiztonsági program. AKRESZfelfrissito.hu Közlekedésbiztonsági programba regisztrált személyek megtekinthetik gyermekeik közlekedésbiztonsággal kapcsolatos képzéseit, ezzel is segítve a családok ez irányú ismereteinek bővülését.

 Amennyiben egyetért a program célkitűzéseivel, és Ön is fontosnak tartja a közlekedés biztonságára irányuló törekvéseket, regisztrálja szervezetét a programba, vegye fel a KRESZfelfrissito.hu Közlekedésbiztonsági programot dolgozói idei oktatási programjába, és ösztönözze kollégáit az állami és ingyenes felfrissítő képzések („A”, „B”, „C”, „D” és/vagy kerékpáros) valamelyikének elvégzésére.