Dömsöd Nagyközség hivatalos oldala

Hogy állnak az önkormányzat pályázatai?

Mostanában többen tették fel a kérdést, hogy mi a helyzet a Hajós kastély felújításával. Volt aki már azt is tudni vélte, hogy az egész kútba esett. Ez szerencsére nem igaz.

Hogy eloszlassam a félreértéseket gyorsan össze is foglalnám jelenleg hol tartunk.

Amióta megkötöttük a támogatási szerződést, azóta kiválasztásra került a projektmenedzser, illetve valamennyi mérnök és szakértő, aki a kiviteli tervek elkészítéséhez kell. A közelmúltban lezajlottak a tetőszerkezet és a födém vizsgálatai és a talajmechanikai vizsgálat is. A következő szakértő a statikus lesz, reményeink szerint hamarosan.

Közben készülnek a kiviteli tervek, amelyek mivel komplex beruházásról van szó több szaktervező közös munkájaként készülnek el.  (építészeti terv, elektromos és épületgépészeti tervek)

A kész terveket követően lehet a közbeszerzési eljárást megindítani, mivel azok szükségesek lehet a közbeszerzés műszaki részének összeállításához. Reményeink szerint az idén eljutunk oda, hogy a leendő kivitelezővel aláírt szerződésünk legyen. Szerencsénkre a beruházás nettó 300 millió forint alatti, így viszonylag könnyebb és gyorsabb közbeszerzési eljárás várható.

A héten beszerzésre kerültek a melanóma szűrésre és az audiológiai vizsgálatokhoz szükséges orvosi eszközök.

A többi pályázatról is érdemes pár szót szólni. Az épületenergetikai korszerűsítési beruházás véget ért, szeptemberben a minisztérium helyszíni ellenőrzése is lezajlott. Három útfelújítási pályázatunk van, amelyek még elbírálás alatt állnak. A legrégebben benyújtott a külterületi utak felújítása, amely ha sikeres lesz a Nagy tanyai út felújítását fogja jelenteni. A Kormány által a Pest megyei utak felújítására kiírt pályázat keretében igényeltünk támogatást a Széchenyi utca, a Petőfi utcának a szabadság út és a Kossuth L. u. közötti részé valamint a Bucsi köz teljes felújítására. Ezek keretében nem csak az útfelület kap új burkolatot, hanem csapadékvíz elvezetés, parkolók, forgalomtechnikai eszközök is kiépítésre kerülnek. Végül  Határ út, Pósa Lajos utca és Tavasz utca felújítására is adtunk be pályázatot, amely eredményére még szintén várunk.

Bízom benne, hogy hamarosan a támogatások odaítéléséről is hírt tudok adni.

A Közép-Duna vízi turizmusának komplex fejlesztése a Széchenyi 2020 program keretében