Dömsöd Nagyközség hivatalos oldala

Virágcsokor átadása helyett!

virágcsokor

Nyugdíjas pedagógus kollégák, egykori tanáraink gyémánt és aranydiplomája átvétele, valamint a pedagógusnap alkalmából Vörösmarty Mihály szavaival köszöntöm mindnyájukat.

„Szólj, gondolj, tégy jót,

s minden szó,

gondolat és tett,

tiszta tükörként fog

visszamosolyogni Rád.”

Kónya Miklósné Katika néni, osztályfőnökünk és Ispán Gáborné Marika néni, aki igazgatóhelyettesi beosztásból vonult nyugdíjba gyémánt emlékdiplomában részesültek, emlékéül annak, hogy 60 évvel ezelőtt vették át pedagógus diplomájukat.

Lázár Józsefné Kati néni és kedves férje Józsi bácsi arany emlékdiplomában részesültek, emlékéül annak, hogy 50 évvel ezelőtt vették át pedagógus diplomájukat.

Sokan emlékszünk olyan pedagógusokra, akiket szerettünk, s akiket szerettünk, annak a tanítására is nyitottak voltunk. Munkájukat több évtizeden át a Dömsödi Széchenyi István Általános Iskolában végezték, így járulva hozzá községünk magas színvonalú oktatási rendszeréhez. Áldozatos, fáradhatatlan munkával segítették a rájuk bízott gyermekeket, családokat. Jó és elismert pedagógusként egész életükben arra törekedtek és azért dolgoztak, hogy az egykor megszerzett tudás még most is úgy csillogjon, mint az arany; minden helyzetben acélosítsa meg az embert, tegyen mindent szilárddá, mint a vas, és legyen törhetetlen, a lehető legkeményebb írmagja minden létező alkotásnak és jövőépítésnek, akárcsak a gyémánt.

Mindenkinek az életében akadnak meghatározó személyiségek. Köztük vannak azok a pedagógusok is, akik mély benyomást tettek az emberre, hatást gyakoroltak a személyiségére is. Én is őrzöm azokat az emlékeket, amelyek a számomra meghatározó tanárokhoz fűznek, és ŐK első helyen közéjük tartoznak! Vezetői munkámban sok megszívlelendő tanácsot és segítséget kaptam Tőlük, melyet ezúton is hálásan köszönök Nekik: Lázárné Katinak az 1981.09.01-től 1996.08.30-ig, mint igazgatónak is, valamint Ispánné Marika néninek igazgató-helyettesként is az 1980. 08.15-től 1995.08.15-ig, eltöltött éveik során, Lázár Józsinak1998-tól napjainkig képviselő-testületi tagként.

Szeretettel emlékszem vissza a Kónya Katika nénivel eltöltött diákévekre, szakköri munkára, osztálykirándulásokra és nem utolsósorban az osztálytalálkozóinkra.

 

„Egy hivatás nagysága elsősorban talán abban van, hogy egyesíti az embereket.

Csak egyetlen igazi fényűzés van: AZ EMBERI KAPCSOLATOKÉ.”

(Antoine de Saint-Exupéry)

 

Kedves Ünnepeltek! Kívánom, hogy még sokáig kedves emlékeket tudjanak felidézni, amikor egykori tanítványaikkal találkoznak!

Az 1972-ben ballagott 8.a osztály diákjai és a Dömsödi Nagyközségi Óvoda dolgozói nevében is  jó egészséget és boldog nyugdíjas éveket kívánok!

Oroszné Marika

A Közép-Duna vízi turizmusának komplex fejlesztése a Széchenyi 2020 program keretében