Dömsöd Nagyközség hivatalos oldala

Dömsödi járványügyi tájékoztató - ápr.1.

Kedves Lakótársaim!

Ma délelőtt telefonon beszéltem a járási tisztifőorvos asszonnyal. Tájékoztatott arról, hogy a néhány órára karanténba kerülő kamionvezetők határozatát nem küldik meg nekem, mivel az ellátásunk biztosítása érdekében, az ő határozatuk feloldása nagyon gyorsan megtörténik!

Jelenetem, a karanténba kerülők száma ma nem változott, és ferőzött továbbra sincs Dömsödön! Nagyon remélem, hogy olyan személy sincs nálunk, aki hordozza a vírust, csak nem tudunk róla! Ma lejár egy házaspár önkéntes karanténba vonulásának határideje! Köszönöm az együttműködésüket, köszönöm, hogy vigyáztak embertársaikra!

Amióta kiderült, hogy nem tudjuk mi sem elkerülni a koronavírus fertőzést, nagyon sok, a járvánnyal kapcsolatos üzenetet kapok! Ezek jórésze bemásolt írás, vagy rövid videó. Ez most azért jutott eszembe, mert délután az egyik kolléganő azzal fogadott, hogy "Pista bácsi! Hallottad, hogy a BCG oltás miatt lehet, előnyösebb helyzetben vagyunk az európai nemzetek nagy többségénél?" Magyarországon 1953 óta kapják a csecsemők a BCG oltást, amely a tuberkulózist hivatott megelőzni! A délelőtti tájékozttón Müller Cecília tisztifőorvos azt mondta, hogy több szakértő szerint esély van arra, hogy a veleszületett természetes immunitásunkat fokozza ez az oltás. Amennyiben ez a teória igazzá válna, akkor a magyar lakosság igazán jó helyzetbe kerülne!

Visszatérve a járvánnyal foglalkozó írásokhoz, kis videókhoz, az látszik ezekben, hogy az emberek kapaszkodókat keresnek! Van, aki úgy gondolja, hogy ha ő és családja betartja a járványügyi szabályokat, akkor védetté válik! Bizony ez nagyon fontos nézőpont, de nem elégséges! A védettséghez a szomszédok, az ismerősök, a barátok, a munkatársak, és még az ismeretlen járókelők figyelme és fegyelme is szükséges! Nem is emlékszem olyan időszakra, amikor ennyire egymásra lettünk volna utalva! Ma "Amerika padlón" című videót kaptam, amelyben az amerikai tragikus kórházi helyzetet mutatják be. A legnagyobb megrökönyödésemre, az esti híradóban csaknem ezt a felvételt láttam! Azért van ám rengeteg olyan is, amelynek nem sok valóságalapja van.

Délután, ismét kaptam 300 darab maszkot a lányoktól, eddig csaknem 400 db talált gazdára. Biztatom Önöket, hogy a honlapunkon található HIBABEJELENTŐ fül segítségével jelezzék igényüket! Ide tartozik az a hír is, hogy egy újabb dömsödi vállalkozó járult hozzá - nagyobb összeggel - az anyagvásárláshoz!

Vigyázzunk egymásra! Vigyázzunk magunkra!

Bencze István polgármester