Dömsöd Nagyközség hivatalos oldala

Ráckevei Rendőrkapitányság - Közlemény

Közeleg a hideg idő - a Ráckevei Rendőrkapitányság közleménye

Igaz, hogy a tél még nem köszöntött be, de kora reggeli ködös idő, a nyálkás, csúszós aszfalt illetve a korábbi naplemente miatti sötét, komoly veszélyt jelent a közlekedés résztvevőire. Erre figyelmeztetve a Ráckevei Rendőrkapitányság felhívja a közúton közlekedők figyelmét arra, hogy a KRESZ szabályok be nem tartása jelentős balesetveszély forrásai lehetnek, mind a biciklisek, mind az autósok, mind pedig a gyalogosok számára.

„Hidegre fordult az idő. Mindenkinek szeretném felhívni a figyelmét, hogy ez mindig komoly problémákat jelent a közlekedésben. Az emberektől mind mentális, mind pedig szellemi átállást igényel, különös tekintettel a megváltozott a közlekedési körülményekre.

A járművezetőknek elsősorban arra kell felkészülniük, hogy az elinduláshoz képest az időjárás bármikor megváltozhat. A fagyos, jeges úttest jelentős vezetéstechnikai problémát eredményezhet. Ajánlatos autók téli gumival történő felszerelése, hiszen azzal sokkal biztonságosabb közlekedni, mert teljesen más azok tapadása. Arra is fel kell készülni, hogy bármikor bekövetkezhet egy műszaki esemény, amelynél láthatósági mellényre is szükség lehet. Ha ilyen eset történik, akár lakott területen belül vagy kívül, mindenképp viseljék a láthatósági mellényt saját testi épségük érdekében.

A gépjárművezetők ellenőrizzék járműveik állapotát, a fék és hűtőfolyadékot de az ablakmosó folyadék téliesítése is fontos lehet. Mivel korábban sötétedik, használják a kerékpárosok a láthatósági mellényt és mindig kapcsolják fel a kerékpárlámpáikat. Ha valaki lakott területen kívül gyalogosan közlekedik az úton, feltétlenül viselje a láthatósági mellényt!”

Ráckevei Rendőrkapitányság