Dömsöd Nagyközség hivatalos oldala

KÖZLEMÉNY - környezetvédelmi hatósági eljárás megindításáról

A MAVIR Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zártkörűen Működő Részvénytársaság benyjtotta a Pest Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi, Természetvédelmi, és Hulladékgazdálkodási Főosztályához a Paks - Albertirsa 400 kV-os távvezeték létesítésére vonatkozó, előzetes konzultációs dokumentációt.

A létesítendő távvezeték közcélú vezetéknek minősül, és a Paks II. Atomerőmű Zártkörűen Működő Részvénytársaság által létesítendő 5. és 6. atomerőművi blokk(ok) távvezetéki csatlakozásainak kialakítása miatt szükséges. A különböző változatok kialakíthatóságánál első számú szempont volt a lakott és a természetvédelmi oltalom alatt álló területek maximális megóvása.

A Környezetvédelmi Hatóság felhívja az ügyben érintettek figyelmét, hogy a közzétételt követő 21 napig az önkormányzat jegyzőjénél vagy a Környezetvédelmi Hatóságnál a kérelem tartalmára vonatkozóan írásbeli észrevételt lehet tenni.

A környezetvédelmi Hatóság a közleményt hivatalában, valamint honlapján (https://www.kormanyhivatal.hu/hu/pest/hirdetmenyek) közzéteszi.

Az elektronikus úton közzétett kérelem és mellékleteinek elérési helye:
https://www.kormanyhivatal.hu/hu/pest/hirdetmenyek/pest-megyei-kormanyhi...

Az érintettek a dokumentációba, illetve az ügy egyéb irataiba a Környezetvédelmi Hatóság Zöld Pont Irodájában (1072 Bp. Zöld Diófa utca 10-12.) előre egyeztetett időpontban és ügyfélfogadási időben betekinthetnek.

A KORMÁNYHIVATAL ÁLTAL MEGKÜLDÖTT EREDETI DOKUMENTUM MEGTEKINTHETŐ ITT