Dömsöd Nagyközség hivatalos oldala

Összefoglaló a március 16-i intézkedésekről

Tisztelt Lakótársaink!

1) A boltok - kivéve az élelmiszer boltokat - vendéglátóipari helyek (a kocsmák is) délután 15 óráig lehetnek nyitva! Továbbá korlátozások léptek életbe a rendezvényekre és rendezvény helyszínekre is, függetlenül azok helyétől vagy a résztvevők létszámától.

A tilalmi időszakban a fentiek látogatása, az ott való tartózkodás szabálysértésnek minősül. A tilalom betartását a rendőrség ellenőrzi.

Felhívom a figyelmet továbbá arra, hogy a rendelkezést megszegő helyek működési engedélyét a kereskedelmi hatóság kivétel nélkül vissza fogja vonni!
A korlátozásokat tartalmazó Magyar Közlönyt elolvashatják ITT.
 

2) Miniszteri utasítás szerint a kora miatt Dr. Szakály Ilona doktornő közvetlenül nem találkozhat beteg gyermekkel,de a telefonos és az asszisztensi konzultáció lehetséges! Amennyiben a doktornő orvosi vizsgálatot tart szükségesnek, úgy a beteg gyermeket Dr. Wágner Viktor doktor úrhoz irányítja!
 

3) A 70. életévüket betöltött személyeket a Kormány arra kéri, hogy lakóhelyüket vagy tartózkodási helyüket ne hagyják el. Ha a 70. életévét betöltött személy az (1) bekezdésben foglaltakat vállalja, és erről az önkormányzatot tájékoztatja, az ellátásáról való gondoskodás a települési önkormányzat polgármesterének feladata.
 
4) A koronavírus járvány továbbterjedésének megakadályozására a Kormány iskolalátogatási szünetet rendelt el az iskolákban. Így történt ez nálunk Dömsödön is. Az iskola vezetése és a tanári kar már elindította annak az oktatási rendszernek a kezdő lépéseit, amelyek a következő hetekben, talán hónapokban biztosítani fogja a tanulók megfelelő képzését. Erről és az elvégzendő feladatokról a pedagógusoktól folyamatosan tájékoztatást fognak kapni szülők, tanulók egyaránt. Kérjük, figyeljék a különböző évfolyamok facebook csoportjának anyagait!
Sajnos a taopasztalatok alapján a szorgalmi időszak ellenére túl sok iskoláskorú gyermek sétál - talán céltalanul is - az utcán és kihasználva a vélt szabadságot, csoportokba tömörülve "bandáznak"! Ennek megakadályozására azért is van szükség, mert igaz, hogy szerencsére nem a veszélyeztetett korosztályba tartoznak, de vírushordozók lehetnek és fertőzhetik szüleiket, nagyszüleiket! Túl ezen a tényen, fegyelmi oldalról sem nézhető el a rendelkezések be nem tartása, hiszen az iskolai fegyelem ebben a kritikus helyzetben igazán megkövetelendő!
Nyomatékosan kérjük a tisztelt Szülőket, hogy ebben az átmeneti időszakban fokozottan ügyeljenek gyermekeik napi programjára! Kérjük együttműködésüket és megértésüket, hogy a magunk részéről közösen elérjük azt, hogy a Dömsödi polgárok minél könnyebben vészeljék át ezeket a nehéz heteket!

 
5) Március 17-től a Petőfi Emlékmúzeum és a Petrovics Ház is zárva tart a veszélyhelyzet megszűnéséig.
 

6) Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a buszmegállók, köztéri padok, játszóterek napi fertőtlenítése hypo oldattal történik. Kérjük, hogy amíg a padok, eszközök nedvesek ne használják, mert kárt tehet a ruházatban.

 
7) A DAKÖV Kft. tájékoztatja a lakosságot, hogy március 16-tól határozatlan időre kirendeletségein az ügyfélfogadás, és egyébként minden személyes kontaktot igénylő tevékenységük (pl. vízmérő leolvasás) határozatlan időre szünetel. A továbbiakban telefonon vagy elektronikus úton állank mindenki szíves rendelkezésére.
 

8) Ajánlások a vásárlásaink lebonyolításához:

- A fertőzés terjedésének megakadályozása céljából kérjük, hogy a sorbanállás várakozás közben egymástól minimum két méter távolságot szíveskedjenek tartani.
- Várakozásra nyitva álló helyiségekben (beleértve az üzletek belső területét is) kérjük, hogy a várakozók egymástól is minimum két méterre foglaljanak helyet, és a helyiség tulajdonosa annak rendszeres fertőtlenítéséről és szellőztetéséről gondoskodjon.