Dömsöd Nagyközség hivatalos oldala

Boldog Új Évet!

Az új esztendő első perceiben szinte mindenki valamilyen fogadalmat tesz. Így tett az unokáim közül a két legkisebb, az ikerpár is. Bence megígérte, hogy idén nem fogja meghúzni Réka copfját, míg Réka arra tett fogadalmat, hogy nem eszi meg Bence elöl a szalámit! A fogadalmak betartása enyhén szólva is bizonytalan!? Mi felnőttek is hajlamosak vagyunk a szilveszteri külön fogadalmakra. Én például - többek között azt is - megfogadtam, hogy a házimunkák terheiből leveszek a feleségem válláról. Már most sejtem, hogy ennek a megvalósítására annyi esély van, mint az unokáim ígéretének betartására!
No, de komolyra fordítva a szót, mit is várok 2015-től? Elsősorban kőkemény munkát! Rengeteg dolgunk van! A településünk építésétől kezdve, a szociális problémák megoldásán át, a kultúra erősítéséig mind-mind ránk váró feladat! És még sorolhatnám, hogy mindennapi életünk mely szegmense vár megoldásra! Új esztendő, megújult Képviselő-testület, így minden adott a jó munkához. Személy szerint én nagyon bizakodó vagyok, mert a kezdeti döccenők után azt látom, hogy mindenki a jobbítás szándékával dolgozik! A régi képviselők tapasztalata, és az újak lendülete olyan ötvözetet adhat, hogy mindenki megelégedésére vezethetjük majd Dömsöd életét! Ehhez ad jó alapot az az információ, amelyet tegnapelőtt kaptam a pénzügyes lányoktól, hogy nincs kifizetetlen számlánk! Ha azt is hozzáteszem, hogy december 31.-én nem volt folyószámla-hitelünk, akkor elmondhatjuk, hogy az utóbbi nyolc év legjobbikát zárhattuk!
A 2015-ös esztendő végén szeretném, ha azt írhatnám, hogy minden ránk váró munkát elvégeztünk, és az is jó lenne, ha az eddigi kiszámított, visszafogott fejlődésünk felgyorsulna, látványossá alakulna!
Ennek reményében kívánok minden Dömsödi Polgárnak sikeres és nagyon boldog új évet!
Bencze István
polgármester

A Közép-Duna vízi turizmusának komplex fejlesztése a Széchenyi 2020 program keretében