Dömsöd Nagyközség hivatalos oldala

XXIII. Dömsödi Napok

Kedves Dömsödi Lakótársaim!
Fáradtan, de a három napi lüktető programtól "feldobottan" írom e sorokat. Talán nemcsak én láttam úgy, hogy az ezt megelőző huszonkét Dömsödi Napoknál az idei lényegesen összeszedettebb, sokkal színesebb kínálatot adó, és ezzel együtt jelentősen nagyobb költségvetéssel működő rendezvény volt!
Kezdjük mindjárt a megnyitóval. A Fűri és a Knüllwaldi polgármester kollégámmal köszönthettük egymást, hangsúlyozva barátságunk jövőjét! Zachar Stepánka polgármester asszony arra emlékeztette a jelenlévőket, hogy ötvenöt évre tekint vissza a két testvértelepülés barátsága! Jövőre lesz húsz éve, hogy Kudarné Marika és Jörg Müller aláírta a testvérvárosi szerződést. Mint minden évben most is ajándékot hoztak a német vendégeink. Ebben az évben jelentős összeggel támogatják a Családsegítő Szolgálatunkat! A Tűzoltó Egyesület számára a hőkamerára összegyűjtött pénz egy részét is testvér-településünk egészítette ki! Sajnálatos módon Jörg Müller 28 évi polgármesterség után visszavonul a közélettől, és szeptember végén új polgármestert választanak a Knüllwaldiak. Természetesen, díszpolgárunkként továbbra is hivatalos lesz a falunapi rendezvényünkre! Meg kell említenem, hogy velünk ünnepeltek a tűzoltóink vendégei a Gyergyócsomafalvai tűzoltók is!
Idén is a megnyitó keretében adtuk át az arra érdemeseknek a Díszpolgári címet, és a Dömsödért Emlékérmeket. Ismét gratulálok valamennyiüknek: a Díszpolgár Kovács Lászlónak és Tóth Sándornak, valamint a Dömsödért Emlékérmet kiérdemlő Vass Ilonának, Dr. Wágner Viktornak, Béczi Jánosnak és Kisjuhász Ferencnek! Egy egy díj átadása között a Kiss Kata zenekar fokozta játékával az egyébként is emelkedett hangulatot! Róluk tudni kell, hogy a népi hangzás sem idegen tőlük, szívesen merítenek történelmünkből, és dalaikban sokszor találkozhatunk a Hazaszeretettel!
Szintén a megnyitó keretében nyitotta meg Kisfaludi Aranka a Megyei Értéktár vándorkiállítását.
A délelőtti tűzoltó bemutatóról sem feledkezzek el, hiszen akik látták, azok ismét olyan látványos tűzoltásnak lehettek tanúi, amelyet csak élőben élhet meg az ember!
A szombati műsor a Dömsöd - Bp. Honvéd öregfiúk labdarúgó mérkőzéssel kezdődött. Nagyon jó volt látni a régi válogatott labdarúgókat ismét futballozni, de még jobb volt találkozni a Dömsödi öregfiúk csapatában a színeinkben nagyon sok sikert elért játékosokkal, akik ma is nagyon jól bánnak a labdával!
Markóné Zöldág Ági nagyszerű kiállítást szervezett a sportpálya öltözőjében és a Kék-Duna Vendéglő egy részében, Puskás Öcsi és a Dömsödiek címmel. Egy nagyon komoly sporttörténeti anyag bemutatásával a mai fiataloknak is betekintést adott a "legismertebb magyar" és Dömsöd labdarúgásának történetéből!
A délutáni program sztárvendégei mellett a legnagyobb érdeklődést a Perger Évi vezette zumbások és a Mihó Diána által felkészített társastáncosok váltották ki! Nagyon tetszett a közönségnek a Fűri testvérvárosi Nosztalgia női kar bemutatója is! Az esti alapítványi bál érdekes színfoltja volt a Pintérné Rakszegi Zita által szervezett borverseny díjkiosztója. A BGB zenekar, Zsuzsi és Sanyi ismét csak barátságból "húzta a talpalávalót"!
A vasárnapi rendezvények sora a Petrovics házban kezdődtek. A Vass Ilona által "A magyarság népi hősei" címen szervezett, Kertai Zalán festőművész képeiből összeállított kiállítás megnyitója is nagy érdeklődés mellett zajlott!
A sztárfellépők mellett nagyon jól szórakozhattunk a Retró Trió és a Coda Nostra Big Band Zenekar előadásán is! Továbbra is a Ju és Zsu Társulat tagjai állnak a legközelebb a szívünkhöz! Fergeteges műsorukat még sokáig elhallgattuk volna!
A rendezvényünk csúcspontja a Kormorán Együttes műsora volt! Utánozhatatlan előadásmódjukkal, szinte a komolyzenei élmény határait súrolva, nagyszerű hangulatot teremtettek a méltatlanul kevés néző között! Előzetesen arra készültünk, hogy az együttes tömegeket fog vonzani, de sajnos a műsorukat csak mintegy kétszáz néző látta, azt is csak jóindulattal mondhatom!
Nos, így nézett ki a XXIII. Dömsödi Napok. Csak remélni tudom, hogy a különböző rendezvényekre kilátogatók jól érezték magukat! Ahhoz, hogy a három nap problémamentesen lebonyolódjon, bizony nagyon sok embernek a segítségére volt szükség! Nem is emelnék ki név szerint senkit sem, mert biztos, hogy kifelejtenék valakit, és az érdemtelen lenne! Azt azért el kell mondanom, hogy a Csikósné Jutka által vezetett OMK-ás csapat hihetetlen munkát végzett! Nagy hozzáértéssel, fáradhatatlanul, óriási empátiával végezték nem könnyű munkájukat! Köszönet érte Nekik is és mindenkinek, aki a maga módján segítette a Falunapunk sikerét!!!!!!
Bencze István polgármester

A Közép-Duna vízi turizmusának komplex fejlesztése a Széchenyi 2020 program keretében