Dömsöd Nagyközség hivatalos oldala

Közlemény az Egészségház kivitelezésének befejezéséről

Egészségház - Dömsöd

Dömsöd Nagyközség Önkormányzata sikeresen pályázott a Magyar Állam pénzügyi támogatására és összesen 196.6 millió forint támogatásban részesült. A támogatás forrása a "Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtandó célzott pénzügyi támogatás”. A támogatást a Pénzügyminisztérium által kiírt pályázat nyújtotta.

A kivitelezésről szóló vállalkozói szerződés 2019. szeptember 3.-án került aláírásra. Az új épületben fogorvosi rendelő, védőnői szolgálat, gyermekorvos és két háziorvosi praxis fog helyet kapni. Az ellátások összevonásával, egy épületbe költöztetésével igényes, akadálymentes környezet jött létre. A fejlesztés célja, hogy a jelenleg több helyszínen elérhető orvosi szolgáltatások egy épületbe tudjanak költözni. A fejlesztés során közel 490 m2 alapterületű új épület kivitelezése valósult meg. A felnőttek és gyermekek részére szolgáló ellátások külön bejárattal közelíthetőek meg.

A megvalósítás helye Dömsödön, a Szabadság út 46. szám alatti ingatlan, a volt „Hajós kastély” épületének lebontása után létrejött terület.

A kivitelezés 2019. szeptember 3.-án kezdődött el, a „Hajós kastély” bontásával. Az épület elkészült, az épület körüli parkoló, és az útcsatlakozás Dömsöd Nagyközség Önkormányzatának önerejéből valósult meg. Az épület körüli környezet rendezése még tart. Az intézmény átadása tavasszal megtörténik.

GALÉRIA

Régi Hajós-kastély - innen indultunk Egészségház - Dömsöd Egészségház - Dömsöd Egészségház belső - Dömsöd Egészségház belső - Dömsöd Egészségház belső - Dömsöd Egészségház belső - Dömsöd Egészségház belső - Dömsöd

A Közép-Duna vízi turizmusának komplex fejlesztése a Széchenyi 2020 program keretében