Dömsöd Nagyközség hivatalos oldala

NEVELŐSZÜLŐKET KERES A SZENT ÁGOTA GYERMEKVÉDELMI SZOLGÁLTATÓ

NEVELŐSZÜLŐKET KERES A SZENT ÁGOTA GYERMEKVÉDELMI SZOLGÁLTATÓ

MIT KELL TUDNI A SZENT ÁGOTA GYERMEKVÉDELMI SZOLGÁLTATÓRÓL?

Magyarországon jelenleg közel huszonháromezer gyermek nevelkedik  gyermekvédelmi gondoskodásban. Ma már nem nagylétszámú intézetekbe, hanem kisebb, szeretetteljes közösségbe: nevelőszülőkhöz, vagy lakásotthonokba kerülnek az után, hogy a vér szerinti családjukból kiemelték őket. Róluk állami, civil vagy egyházi fenntartású szolgáltatók gondoskodnak. Közülük a legnagyobb, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató. A Szeged-Csanádi Egyházmegye fenntartásában működő, országos hatáskörű gyermekvédelmi intézmény az ország 13 megyéjében mintegy 7 ezer gyermekről gondoskodik. Ezt a feladatot szolgálatnak tekintjük.

nevelőszülőket keres a szent Ágota gyermekvédelmi szolgáltató

MI A FELADATUNK?

Számunkra a családját vesztett gyermek az első. A dolgunk az, hogy a neki legjobban megfelelő elhelyezést biztosítsuk, vagy nevelőszülőknél, vagy pedig lakásotthonban.
Nevelőszülőnek lenni pótolhatatlanul hasznos hivatás. Erre a nem könnyű, de nagyon szép pályára olyan emberek alkalmasak, akik bármilyen sorsú, életkorú gyermek befogadására készek. A nevelőszülőnél élő gyermek esélyt kap, hogy újra megtapasztalhassa az őt megillető, szeretetteljes törődést. Ez az élmény meghatározó lehet számára egy olyan időszakban, amikor sajnálatos módon nélkülözni kénytelen a saját szüleit. Éppen ezért szükséges, hogy minél többen váljanak nevelőszülővé, mert általuk jóval több gyermek ismerheti meg milyen érzés az, ha szerető család veszi körül.

A feladatvállalásban a nevelőszülők nincsenek egyedül. Munkájukat tanácsadók segítik. Ha szükséges további szakembereket: pszichológust, gyógypedagógust, konduktort, logopédust biztosítunk. A gyerekek, - szintén a szolgáltató által szervezett és támogatott módon - sportolhatnak, különórákra járhatnak, rengeteg élményprogram várja őket egész éven át, ahová nevelőszüleik is velük tarthatnak.

MIÉRT VAN SZÜKSÉG NEVELŐSZÜLŐKRE?

A nevelőszülői társadalom az idősödés jeleit mutatja. Ha nincs elegendő utánpótlás, tíz év múlva komoly hiány lesz a családi férőhelyek számában, vagyis jóval kevesebb gyermeket lehet majd elhelyezni nevelőszülői családoknál. Ez viszont a visszaintézményesülést vonhatja maga után. Ezért is nagyon fontos a családot pótló nevelőszülők toborzása. A célunk az, hogy megfelelő környezetet találjunk minden családjából kiemelt gyermek számára, ahol szeretet és biztonság veszi őket körül.

Várjuk tehát mindazok jelentkezését, akik képesek kitárni a szívüket és az otthonukat a gyermekeink előtt, és szeretnének segítséget, szerető családi hátteret adni nekik.

Erről a hivatásról a www.szentagota.hu oldalon,
a Nevelőszülő szeretnék lenni! menüpontban,
vagy a + 36 20 946 1005-ös telefonszámon lehet tájékozódni.

szent Ágota banner

A Közép-Duna vízi turizmusának komplex fejlesztése a Széchenyi 2020 program keretében